Scandal pensii speciale - protest grefieri. Bogdan Licu, ANUNȚ

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a făcut declarații despre eliminarea pensiilor speciale și despre protestul grefierilor organizat miercuri dimineață.

'Singurul amendament pe care îl voi face întotdeauna este că nu e normal ca valoarea, cuantumul pensiei în plată să fie mai mare ca salariul echivalent al celui care muncește. Această discrepanță trebuie eliminată. Sper să nu fie eliminate pensiile speciale nici pentru grefieri! Sper să nu se blocheze activitatea parchetelor, sper să nu se blocheze acitvitatea instanțelor. Rațiunea trebuie să învingă și în urma unui dialog constructiv pe care sunt convins că îl vom avea și aici la CSM ' a spus Bogdan Licu.

Peste 6000 de grefieri au ieșit, miercuri dimineață, în faţa instanţelor şi a parchetelor la nivel național, pe timpul activității Plenului Camerei Deputaților, timp în care vor fi închise arhivele și registraturile și suspendate ședințele de judecată, a anunțat Sindicatul Grefei Judiciare. 

Motivul îl reprezintă soluția adoptată de către Comisia de muncă și protecție socială a Camerei Deputaților de adoptare a proiectului de lege care privește abrogarea pensiilor de serviciu și pentru personalul auxiliar de specialitate (grefieri) din sistemul judiciar, conform unui comunicat al Sindicatului Național al Grefei Judiciare Dicasterial (SNGJD).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel