Scandal pe redeschiderea creșelor și grădinițelor. Anisie: Mi s-a dat asigurări / Roșca Stănescu: Doamna ministru să fie gramată

Monica Anisie, ministrul Educației, a fost întrebată când se redeschid creșele și grădinițele, asta după ce în această dimineață părinții au stat cu copiii în fața instituțiilor de învățământ pentru că ordinul de ministru nu a fost publicat în Monitorul Oficial. 

”Astăzi, 15 iunie, a fost transmis spre publicare în Monitorul Oficial, ordinul comun dintre Ministerul Sănătății, Educației, Muncii și Protecției Sociale, care stabilește măsurile necesare redeschiderii creșelor, grădinițelor, afterschool-urilor, pentru prevenirea îmbolnăvirii cu SARS-CoV-2. El este la Monitorul Oficial și, imediat ce este publicat, unitățile de învățământ preșcolar sau ante-preșcolar, afterschool-urile sunt deschise”, a declarat Monica Anisie în direct la România TV

Andreea Crețulescu: Sunteți sigură? V-ați citit propriul ordin, doamna Anisie?

Monica Anisie: În momentul în care măsurile vor fi publicate în Monitorul Oficial, ele intră în vigoare. (...) Este un ordin comun și toate măsurile trebuie să fie respectate. Din punct de vedere al Ministerului Educației, noi am stabilit numai regulile referitoare la activitățile care se vor desfășura în cadrul unității de învățământ preșcolar. De fapt, începând de astăzi, aș vrea să îi anunț pe toți părinții care doresc să beneficieze de serviciile oferite de grădinițele de unitățile de învățământ preșcolar de stat, în perioada vacanței de vară, că pot depune cereri la unitățile de învățământ pe care le-au frecventat copiii în acest an. 

O nouă încercare a prezentatoarei 

Întrebată din nou când se redeschid grădinițele, Monica Anisie a răspuns:

”În momentul în care cererile vor fi centralizare de conducerile unităților de învățământ preșcolar, acestea vor fi transmise către inspectoratele școlare, iar acestea împreună cu autoritățile publice locale vor decide unitățile care se vor redeschide. Această procedură este exact ca aceea de anul trecut, de acum doi ani, de acum trei ani. (...) Astăzi nu este, mâine, nu mâine se publică în Monitor, ci în această seară. Am sunat înainte de a intra în emisiune, am sunat din nou la Monitorul Oficial să văd când anume se va publica ordinul. Mi s-a dat asigurări că se va publica în această seară. Fiecare conducător de instituție va anunța pe părinți când anume își pot duce copilul la grădiniță, la afterschool sau la creșă”, a declarat Monica Anisie. 

Precizăm că ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial. 

Roșca Stănescu: Doamna ministru să fie gramată

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a reacționat la declarațiile făcute de ministrul Educației, Monica Anisie: 

”Vă rog din suflet, dacă o mai contactați pe doamna ministru să facă un efort minim de a fi gramată, nu agramată pentru că se adresează unei națiuni întregi. A făcut foarte multe greșeli pe care copiii, dacă ascultă această emisiune, s-ar putea să le preia. În mod cert nu m-am lămurit. Toate informațiile sunt confuze. În mod cert autoritățile sunt zăpăcite total din punct de vedere al acestor operațiuni de combatere a pandemiei”, a declarat Roșca Stănescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel