Scandal pe Aeroportul Otopeni. Pasageri nemulţumiţi de noile restricţii, comportament recalcitrant față de autorități

Scandal pe Aeroportul Henri Coandă. Pasageri recalcitranți faţă de autorităţi, nemulţumiţi de noile restricţii  / Foto: Pixabay
Scandal pe Aeroportul Henri Coandă. Pasageri recalcitranți faţă de autorităţi, nemulţumiţi de noile restricţii / Foto: Pixabay

Pe aeroportul Henri Coandă, pasagerii nemulţumiţi de noile restricţii au avut un comportament recalcitrant faţă de personalul autorităţilor cu atribuţii de control al documentelor de intrare în ţară, fapt ce a generat aglomerări, vineri, între orele 14:00 - 15:30.

Potrivit unui comunicat al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), 'Traficul pe aeroportul Henri Coandă de derulează normal. S-au înregistrat aglomerări punctuale, în intervalul 14.00-15.30 al zilei de azi, generate, pe de o parte, de faptul că, în aceste ore de vârf au aterizat două curse suplimentare, iar, pe de altă parte, de către pasagerii nemulţumiţi de noile restricţii care au avut un comportament recalcitrant faţă de personalul autorităţilor cu atribuţii de control al documentelor de intrare în ţară', se menţionează în comunicat.

Jandarmii şi Poliţia de Frontieră au intervenit pentru a ţine situaţia sub control, conform CNAB

'Situaţia a fost ţinută sub control cu ajutorul personalului CN Aeroporturi Bucureşti, jandarmilor şi ai Poliţiei de Frontieră. Este posibil ca astfel de aglomerări punctuale să apară în continuare, personalul CNAB urmând să acorde, în continuare, tot sprijinul reprezentanţilor autorităţilor cu atribuţii de control şi menţinere a ordinii publice', se precizează în comunicatul Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Potrivit sursei citate, pentru reducerea aglomeraţiei prin mărirea vitezei de procesare la controlul DSP, a fost dublat numărul de medici DSP de pe fluxul de intrare.

A fost suplimentat numărul de angajați pentru mai buna informare a pasagerilor şi pentru păstrarea ordinii publice

De asemenea, pentru mai buna informare a pasagerilor şi pentru păstrarea ordinii publice, a fost suplimentat până la dublare şi numărul de angajaţi ai altor instituţii, inclusiv ai CNAB.

'Este posibil ca, urmare a noilor restricţii de intrare în ţară coroborat cu o creştere a numărului de pasageri care intră în ţară, să se înregistreze aglomerări şi în perioada următoare', se mai spune în comunicat. CN Aeroporturi Bucureşti face apel la toţi pasagerii să se informeze din timp asupra condiţiilor de intrare în ţară şi să ia toate măsurile necesare pentru respectarea acestora.

CNSU, modificări ale regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra celor care vin în România. NOI EXCEPȚII. Lista ţărilor cu risc ridicat, modificată

CNSU a făcut mai multe modificări ale regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc în România.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, vineri, modificarea regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc în România, valabile în perioada 10.12.2021 - 8.01.2022. Astfel, autoritățile au introdus mai multe excepţii de la această măsură în cazul persoanelor care au de susţinut examene, dacă prezintă rezultatul unui test PCR, dar şi a angajaţilor vaccinaţi din sistemul de apărare sau de ordine publică care sunt în interes profesional.

De asemenea, CNSU a decis reducerea la 10 zile a duratei de carantinare pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală care sosesc în România din statele terţe fără test RT-PCR şi eliminarea posibilităţii ieşirii din carantină în a 10 zi dacă se efectuează test RT-PCR în a 8 zi.

Ce modificări au fost făcute, CITIȚI AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel