Scandal ouă contaminate. Arestări, ancheta ia amploare

Ancheta privind frauda aflată la originea contaminării a milioane de ouă cu fipronil în Europa s-a intensificat în Belgia şi Olanda, unde şefii unei companii aflate în centrul scandalului au fost arestaţi, relatează AFP.

În Olanda, doi şefi ai întreprinderii care a utilizat probabil produsul în fermele avicole au fost arestaţi, potrivit Parchetului, care nu dezvăluie numele persoanelor reţinute.

În Belgia, 11 percheziţii au fost întreprinse în cadrul anchetei care vizează acum 26 de persoane şi companii suspectate, a precizat Parchetul din Anvers, notează Agerpres. Această instituţie precizează că aproape 6.000 de litri de produse interzise - de fipronil, potrivit presei -, au fost confiscate în iulie de la o societate belgiană.

"Parchetul ţine să sublinieze că ia faptele foarte în serios, având în vedere gravitatea, amploarea, caracterul organizat şi contextul lor internaţional, a indicat Parchetul din Anvers într-un comunicat. "Adăugarea de produse interzise la produse utilizate în industria alimentară din lăcomie pune în pericol securitatea alimentară şi scade încrederea consumatorului", a insistat Parchetul.

Marea Britanie, care până acum afirma că a fost afectată doar marginal, a anunţat, joi, că 700.000 de ouă contaminate au fost importate pentru a fi folosite în fabricarea de produse alimentare.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel