EXCLUSIV  SCANDAL MONSTRU! Recrutare români pentru Germania: Au apărut probleme la ministerul Agriculturii și s-a ANULAT!

O firmă de resurse umane plănuia să trimită români în Germania, pe 23, 24 și 25 aprilie.

O firmă de resurse umane plănuia să trimită români în Germania, pe 23, 24 și 25 aprilie. Situația ne-a fost semnalată de un cititor DC News, prin următorul mesaj: „Bună ziua. Această firmă trimite muncitori din agricultură în Germania. Zbor de avion pe 23, 24 și 25 aprilie, din București, Iași, Cluj, Sibiu. Vor să trimită fără contract semnat în România. Vor să pleci doar cu declarația pe propria răspundere".

Anunțul de pe Internet

 (w670)

„Recrutare personal agricultură, Germania", se arată în anunțul primit. Personalul putea să nu cunoască limba germană, iar cazarea, masa și transportul erau asigurate de angajator. Salariul ar fi fost de 9,36 euro/oră.

Am vrut să aflăm mai multe despre aceste oferte, așa că am sunat la AVO HR. „Ați sunat bine, da, noi suntem", mi-a răspuns un reprezentant al firmei.

„Din păcate, nu mai este valabil anunțul. O primă serie de oameni a plecat deja și s-au ocupat locurile. Pentru a doua, din păcate, am avut o problemă cu angajatorul din Germania și nu mai putem trimite oameni. Nu s-au ținut de cuvânt în legătură cu condițiile propuse și nu vrem să vă punem pe dumneavoastră în situația în care ce e accolo nu este ce am promis", mi-a explicat doamna de la celălalt capăt al firului.

Dar de ce nu a fost serios tocmai un Minister al Germaniei?

Știind că anunțul menționa Ministerul Agriculturii din Germania, am întrebat de ce nu a fost serioasă o instituție ca aceasta.

„Da, Ministerul Agriculturii din Germania a intermediat printr-o firmă din Germania și acolo au fost niște probleme pe care noi nu ni le putem asuma. Ministerul asigura doar transportul, în rest cazare și plată... nu erau ale sale, de acolo au ieșit problemele", mi-a spus reprezentantul.

Lămurit că nu mai zboară nimeni pe 23-25 aprilie spre Germania, am întrebat dacă firma va lansa un comunicat de presă prin care să explice situația. Răspunsul a fost: „Nu, pentru că intenționăm să dăm în judecată firma care intermediază treaba aceasta și până nu trecem prin toate lucrurile necesare nu putem să dăm încă declarații. Nu vom da un comunicat până nu ne așezăm noi și vom ști care sunt pașii din punct de vedere juridic".

Se mai organizează zboruri în pandemie?

Curios dacă se vor mai organiza zboruri pentru munci agricole în Germania, în plină pandemiei, am întrebat ce are de gând să facă compania, odată ce situația cu firma germană va fi rezolvată: „Noi am încercat să terminăm intermedierea aceasta prin firma din Germania, să colaborăm noi direct cu Ministerul din Germania, dar momentan nu avem putem face acest lucru".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel