Scandal. Mihai Covaliu, sprijin total pentru Florin Bercean

Mihai Covaliu
Mihai Covaliu

Mihai Covaliu, președinte COSR, îi ia apărarea lui Florin Bercean, declarând că instituția pe care o conduce îi oferă sprijin total sportivului acuzat de nouă sportive de agresiuni fizice și verbale în sala de judo.

Ședința de la COSR a durat aproximativ o oră și jumătate, iar la ea au luat parte atât președintele Federației Române de Judo, Cozmin Gușă, cât și vicepreședintele Florin Bercean.

La final, președintele COSR Mihai Covaliu a declarat că "in cadrul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, sustinerea pentru performerul si antrenorul Florin Bercean este una totala".

"Ne-am intalnit astazi in Comitetul Executiv al COSR. In cadrul ordinii de zi am avut si punctul de vedere al Federatiei Romane de Judo, al domnului presedinte Cozmin Gusa si al domnului vicepresedinte Florin Bercean. Am ascultat ce au avut de spus reprezentantii Federatiei de Judo. S-au desprins cateva concluzii despre care vom vorbi pe larg cu alta ocazie.

VEZI ȘI Mihai Covaliu, șeful COSR, reacție după meciul România-Norvegia

Avand in vedere statutul COSR si necesitatea raportarii intregii activitati la procedurile de lucru vizavi de comisiile Comitetului International Olimpic, Comitetul Executiv al COSR a facut o recomandare Comisiei de Etica, sa se intruneasca si sa analizeze informatiile si toate detaliile aparute in ultima vreme in spatiul public referitoare la Federatia Romana de Judo. Concluziile pe care Comisia de Etica le va prezenta vor fi aduse la cunostinta mass media si in spatiul public", a declarat Mihai Covaliu. 

Nu există plângere penală


"Pana acum, nu exista niciun fel de plangere penala sau de orice natura inaintatata catre Federatia Romana de Judo, pentru presedintele Cozmin Gusa sau pentru vicepresedintele Florin Bercean. Noi, in calitatea pe care o avem, datorita ultimelor informatii aparute, este de datoria noastra sa aducem si sa imputernicim Comisia de Etica sa ia act de ceea ce s-a intamplat si sa prezinte un raport. Ce pot sa va spun este ca, in cadrul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, sustinerea pentru performerul si antrenorul Florin Bercean este una totala.

Nici la FRJ, nici la COSR nu a ajuns nici macar o plangere penala sau de orice alta natura, in urma a ceea ce se intampla acum in mass media", a spus Mihai Covaliu, președintele COSR.

Cozmin Gușă, punct de vedere


Totodată, președintele Federației Române de Judo, Cozmin Gușă, a declarat pentru Realitatea TV: "Le-am adus la cunoștință membrilor Comitetului Executiv al COSR faptul că ne aflăm în fața unui demers de tip securistic pe care cei de la Gazeta Sporturilor, coordonați de Tolontan, l-au declanșat împotriva lui Florin Bercean, a Federatiei Romane de Judo. Au înțeles, unii s-au mirat, alții nu s-au mirat, cunoscând antecedentele lui Tolontan și alor săi. Le-am explicat că asta este o luptă a noastră, pe care o s-o ducem pe cale legală din acest moment".

"Florin Bercean, după ședința de astăzi, pentru că așa era corect, o să-i acționeze in instanta, pe civil, o sa platim taxa de timbru, urmand ca sumele importante de bani pe care le vom lua de la Gazeta Sporturilor pentru aceste calomnii să le donăm fundațiilor din judo si cluburilor sportive pentru ca sa pregatim sportivii.

Pot să distrugă cariere, destine


"Marea problema care este in Romania este ca in lipsa unui Club Român de Presă, asemenea actiuni de tip securistic, asa cum fac cei de la Gazeta Sporturilor, pun in pericol pregatirea, pot sa distruga cariere, destine, acolo nu sunt decat lucruri care n-au legatura cu realitatea si de altfel, prin votul unanim al Comitetului Executiv, dublat si de aprobarea ministrului Tineretului si Sportului, care era si el de fata, s-a exprimat un sprijiin total pentru Florin Bercean, vicepresedintele executiv al Federatiei Romane de Judo, așa cum era si firesc", a mai spus Cozmin Gușă.

"Aceasta campanie desantata de 37 azi, maine 40 de anchete fara obiect, toate false, trebuia sa primeasca un asemenea raspuns, si e un moment de solidarizare in sportul romanesc impotriva unor lichele de presa, imi pare rau ca trebuie sa-i numesc asa, dar pot oricand sa detaliez ce inseamna lichea de presa.

CITEȘTE ȘI Jocuri Olimpice 2020. Mihai Covaliu: Avem copii buni, sunt sanse la medalii

Si presiunea asta pe care am resimtit-o pana acum nu doar noi de la FRJ si Comitetul Olimpic si restul, practic se va diminua, pentru ca ne-au pus in pericol in primul rand programul de pregatire. Acele gogorite pe care le insirau acolo, fel de fel de lucruri anonime, i-a demoralizat pe sportivi, si in al doilea rand, a dat nastere unor amenintari din partea unor oameni care au fost identificati de Politia romana la adresa angajatilor Federatiei Romane de Judo legate de integritatea fizica, legate de batai pe care le vor primi, legate de fel de fel de lucruri, de violenta, nascute aceste acte de violenta, verbale sau amenintari clare, in urma articolelor din Gazeta Sporturilor", este de părere Cozmin Gușă.

Mergem în instanță


"Este o plangere penala si vor fi mai multe din partea angajatilor Federatiei Romane de Judo. Din pacate, este un moment prost nu pentru judo, e un moment prost pentru presa din Romania, ma refer la Gazeta Sporturilor. Pentru ca sa faci asemenea lucruri, sa primesti un asemenea raspuns pe de o parte de solidarizare din partea Comitetului Olimpic si a Ministerului, si pe de alta parte de desolidarizare a restului presei, pentru ca aceasta campanie a lor n-a fost preluata, semn ca restul a vazut ca e o campanie falsa, asta ne arata cat de jos pot sa ajunga anumite institutii media in lipsa unui Club Roman de Presa.

Acele persoane, daca actioneaza in instanta, stiu ca la randul lor vor plati, pentru ca atunci cand actionezi in instanta pentru acuze false pe care le colportezi, cei care pot sa fie acuzati se intorc impotriva ta si la final platesti tu. Atunci au preferat aceasta gargara de presa, dublata de atitudinea unor securisti.

Noi mergem in instanta, in primul rand va merge Florin Bercean in instanta, iar in al doilea rand va merge si Federatia Romana de Judo in instanta impotriva lor. O sa ne platim cantonamentele sportivilor pe banii celor de la Ringier si de la Gazeta Sporturilor", a spus Cozmin Gușă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel