EXCLUSIV  Scandal mici Kaufland. Magazin SANCȚIONAT pentru că nu respecta limba maghiară. Șeful ANPC, dezvăluiri

Într-un interviu acordat în exclusivitate la DC News, Sorin Susanu, șef regional ANPC Brașov, a vorbit despre situația din Harghita și Covasna privind limba maghiară versus limba română.

"Situația nu este singulară. Discutăm despre zeci de probleme aproximativ similare descoperite de colegii din Harghita și Covasna. Aici exemplele pot merge pe diferite laturi - vorbim despre produse alimentare etichetate exclusiv în limba maghiară, despre lanțuri de magazine care funcționează doar în zona respectivă și ar trebui să fie sancționate succesiv până la o eventuală suspendare a activității. Mai este și cazul mașinii Poliției locale din Harghita care era inscripționată în limba maghiară. Spre exemplu, a fost și o tabară în care singura modalitate de conversație de acolo era în limba maghiară, lucru care a fost reclamat de părinții unor copii", a spus Sorin Susanu la DC News.

Șeful regional ANPC Brașov a fost întrebat dacă au existat cazuri de magazine amendate pentru că afișau mesaje doar în limba română.

"Vreau să subliniez un lucru: au fost aplicate sancțiuni și unor agenți economici care nu respectau obligativitatea de a exista limba maghiară. Spre exemplu, un magazin de textile a primit o amendă de 3.000 de lei tocmai pentru faptul că nu avea informații decât în limba română de această dată. Instituția noastră oferă consiliere gratuită celor interesați și îi rog pe toți agenții economici din zonă să-l acceseze și, în acest fel, să se intre într-un climat de normalitate", a mai zis Sorin Susanu la DC News.

Răspunsul integral poate fi urmărit aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel