Scandal legat de crimă organizată. Este implicată ambasada Italiei

diicot_perchezitie__nyt
diicot_perchezitie__nyt

Scandal legat de crimă organizată la nivel înalt. Poliția Uniunii Europene l-a arestat pe fiul fostului lider al luptei pentru independența Kosovo, Ibrahim Rugova. El se numără printre cele 10 persoane suspectate de crimă organizată împotriva misiunii diplomatice italiene. Cele zece persoane mai sunt acuzate de trafic de influență și fraudă.

Presa locală a relatat că grupul este suspectat că a vândut râvnite vize Schengen emise de ambasadă, scrie Reuters, potrivit Agerpres. O viză Schengen deschide ușa unei posibile șederi pe termen lung în interiorul UE și, în cele din urmă, șansa de a lucra și trimite bani acasă.

Ambasadorul italian Andreas Ferrarese a refuzat să confirme sau să infirme că membri ai personalului local al ambasadei se numără printre cei arestați. Avocatul lui Rugova, Bajram Tmava, a declarat pentru Reuters: "L-am vizitat la centrul de detenție și el neagă absolut orice fărădelege".

Tatăl său a condus lupta albanezilor din Kosovo pentru libertate față de Serbia în anii 1990, înainte ca abordarea sa pacifistă să fie eclipsată de o insurgență de gherilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel