Scandal la Spiru Haret: mii de studenţi obligaţi să bată toată ţara pentru a-şi da examenele

spiru_haret deschidere
spiru_haret deschidere

Universitatea Spiru Haret a luat decizia de a nu mai organiza sesiune de examene la centrele locale, ci doar la cele zonale. Măsura determină mii de studenţi să străbată sute de kilometrii pentru a-şi putea susţine examenele. Prima decizie luată de Universitate a fost cea de a anula forma de învăţământ la distanţă şi toţi studenţii au fost trecuţi la zi. Ulterior s-a luat decizia ca examenele să se susţină la centrele zonale. Măsurile au revoltat mii de studenţi pentru care sesiunea va însemna o mulţine de drumuri în plus şi foarte mulţi bani cheltuiţi.

Am primit o scrisoare din partea unui student la Facultatea de Matematică-Informatică, din cadrul Spiru Haret, care este din Galaţi. În lumina noilor evenimente el şi mulţi alţii au fost trecuţi la forma de învăţământ la zi şi sunt nevoiţi să dea examenul la Constanţa. Iată scrisoarea studentului:

"Ma numesc CAPATANA EDUARD GABRIEL,student al Universitatii SPIRU HARET , Facultatea MATEMATICA-INFORMATICA specializarea Informatica ,domiciliat in Galati.

Consideram pana in prezent ca orice profesor respecta o deontologie profesionala,bazata pe profesionalism ,comunicare ,dar se pare ca doar pe hartie (in actele semnate de institutia mentionata fara sa-si asume raspunderea asupra viitorului nostru ca student). Pe scurt m-am inscris la facultatea mentionata mai sus initial la invatamant la distanta, dar dupa modificarea metodologiei si scandalului din presa si televiuzine legat de Facultatea Spiru Haret , am fost chemat si mi s-a spus ca se desfiinteaza acest tip de invatamant si, desi nu mi-am dorit am fost trecut la zi. Daca pana in prezent 2012, am sustinut toate examenele in Galati si la inscrierea la aceasta facultate am intrebat unde voi sutine examnele mi s-a raspuns ca in Galati,si acesta a fost motivul pentru care m-am inscris la filiala GALATI .Acum deodata toate se rastoarna fara sa fiu informat desi cand am achitat taxa ,am fost la sediul din Galati si nu mi s-a precizat nimic legat de schimarea localitatii in care va urma sa sustin examenele.Nici un moment nu am fost informat ca va trebui sa sustin examenele la Bucuresti sau Constanta cum sustineau secretarele de la sediul institutiei in cauza in data de 23.01.2012 ,ceea ce reflecta haosul,lipsa de respect fata de noi -cei care platim moral si material- raspunzandu-se ironic,sau spunand nu stim ,descurcati-va", a spus acesta.

Facultatea îşi declină competenţa

Am contactat Facultatea de Matematică-Infomatică, dar Secretariatul nu a reuşit să ne dea o explicaţie. "Nu ştiu ce să vă spun, această poblemă mă depăşeşte. Decizia a fost luată la nivelul Universităţii, nu ţine de noi. Aveţi opţiunea de a cere să daţi mai multe examene în aceeaşi zi, ca să nu veniţi de foarte multe ori", ni s-a spus de la Secretariatul facultăţii.

Studenţii Spiru Haret de la Galaţi vor fi nevoiţi să parcurgă 256 kilometrii până la Constanţa. În cazul în care apelează la călătoria cu trenul  aceştia vor avea de mers 5 ore şi 24 de minute, iar un bilet dus-întors costă 69 de lei. Nu mai punem la socoteală banii cheltuiţi în zona respectivă şi nici o noapte de cazare, dacă doreşte să rămână până a doua zi.

Mulţi dintre studenţi lucrează în paralel cu Facultatea şi le va fi greu să îşi ia liber la iecare examen pe care trebuie să îl susţină.

În aceeaşi situaţie se află şi foarte mulţi alţi studenţi din toată ţara care vor fi nevoiţi să străbată jumptate de ţară pentru a susţine exmenele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel