Scandal la Opera de Stat din Viena după ce presa a dezvăluit comportamentul scandalos al unui profesor

Procurorii austrieci au lansat o anchetă miercuri la Opera de Stat din Viena, după ce o revistă a relatat despre metodele de predare abuzive şi presupusele cazuri de hărţuire sexuală din această instituţie, informează dpa.

Revista Der Falter, care a citat foşti studenţi şi personal, al Operei de Stat din Viena a relatat despre un profesor al acestei instituţii, fondate în urmă cu circa 250 de ani, care ar fi abuzat verbal şi fizic eleve de 17 şi, respectiv, 18 ani. De asemenea, un fost student a povestit revistei că unul dintre profesorii săi s-a masturbat în faţa lui.

În plus, foşti profesori susţin că academia nu a reuşit să se ocupe de tulburările cu care se confruntă tinerii dansatori. Directorul Operei de Stat, Dominique Meyer, a promis că instituţia pe care o conduce va coopera pe deplin cu anchetatorii. "Scopul nostru este să ştim totul", a declarat el miercuri reporterilor. "Sunt şocat, trist şi foarte supărat", a adăugat el. Meyer şi echipa sa au ajutat publicaţia Der Falter să relateze despre acest caz atunci au fost confruntaţi cu acuzaţiile, a indicat revista.

Val de anchete

Managerul operei a concediat pe profesoara abuzivă la începutul acestui an după ce aceasta ignorat mai multe avertismente. "Mă întreb dacă nu ar fi trebuit să fac asta mai devreme", a precizat Meyer.

Opera de Stat din Viena, una dintre cele mai prestigioase instituţii dedicate muzicii clasice, nu se confruntă doar cu ancheta procurorilor din Viena. Autoritatea responsabilă pentru protecţia copilului şi tineretului analizează aceste acuzaţii din decembrie, iar marţi seară, ministrul culturii, Gernot Bluemel, a declarat că va înfiinţa o comisie separată de anchetă.

Vezi și: Premierul britanic, pus la zid de propriii parlamentari. Theresa May: Puteam fi afară dacă ați fi votat Brexit-ul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel