Scandal la o grădiniță din Buzău. Adevărul despre fetița fără costum popular

Conducerea grădiniței din Cochirleanca, județul Buzău, a emis un drept la replică la o știre difuzată de postul local de televiziune în care se afirmă că o fetiță nu a fost primită la o serbare pentru că nu avea costum popular.

În data de 28 noiembrie 2018, în cadrul emisiunii de știri de pe postul local TV Sat Buzău, a apărut o știre  cu titlul ,,Serbare cu scandal la o grădiniță din Cochirleanca, județul Buzău”. Această știre a fost preluată de multe posturi TV naționale precum și de unele site-uri naționale de știri. Față de aceasta situație, a fost formulat următorul drept la replică:

În data de 22 noiembrie 2018 Grădinița cu Program Normal Cochirleanca a găzduit ședința Cercului pedagogic al zonei Cochirleanca. Aceasta activitate este planificată in graficul activităților  Cercurilor metodice aprobat de ISJ Buzău. La activitatea cercului metodic au participat un număr de 31 de educatoare, din grădinițele următoarelor comune: Racovițeni, Fundeni-Zărnești, Poșta – Câlnău, Vadu-Pașii, Săgeata, Robeasca și Cochirleanca.

Nu a fost serbare, ci comitet de primire

Invitații au fost întâmpinați de un grup de copii de la toate grupele din grădiniță. Momentul intâmpinării a constat in primirea invitaților cu pâine și sare și cântarea unei strofe dintr-un cântec popular. Nefiind serbare,nu s-au recitat poezii și nu au fost  alte momente artistice. Acest grup de copii a fost format dintr-un număr de 14 copii de la toate grupele dintr-un total de 52 de copii ai grădiniței.

Din grupa mijlocie, de unde este și fetița care a apărut in reportaj, au fost doar  4 copii, dintr-un număr de 16 copii ai grupei. Copilul domnului Văduva nu a făcut parte din acest grup de primire al invitaților deoarece a lipsit de la programul gradiniței câteva zile înainte  precum și a doua zi după ședința Cercului metodic revenind la program în data de 26 noiembrie 2018. Domnul Văduva a motivat că în această perioadă, fetița dânsului a fost răcită, având și alte probleme medicale.

Având in vedere că nu a fost serbare, nu s-au recitat poezii  și nu au fost alte moment artistice, cele relatate in reportajul respectiv, precum și în știrile apărute pe diverse site-uri de știri sunt neadevărate.

Stirea a fost părtinitoare

Prin relatarea afirmațiilor domnului Văduva fără a fi verificate,știrea a fost neechidistantă și părtinitoare. Difuzându-se doar un punct de vedere, cel al domnului Văduva,complet neadevărat, știrea a dus la prejudicierea imaginii Școlii Gimnaziale ,,Ion Roșca ” Cochirleanca din care face parte și grădinița respectivă.

Doamna educatoare despre care se face referire este titulară avănd o vechime în învățământ de peste 30 de ani din care 28 de ani in Gradinița cu Program Normal Cochirleanca. În toată această perioadă doamna educatoare nu a avut nicio reclamație și nu a fost cercetată disciplinar. În consecință, apreciem că postul TV SAT BUZĂU ,precum și celelelte posturi TV naționale și  site-uri de știri, prin publicarea acestui articol fără măcar a solicita Școlii Gimnaziale ,,Ion Roșca” Cochirleanca minime clarificări sau informaţii privind situația respectivă, dezinformează în mod total neprofesionist și tendențios opinia publică şi aduce grave prejudicii de imagine atât școlii noastre, cât și corpului profesoral. Ne delimităm de orice acțiuni menite să denigreze imaginea școlii noastre și a întregului corp didactic. 

În consecinţă, prin nepublicarea acestui Drept la Replică, Școala Gimnazială ,,Ion Roșca Cochirleanca își rezervă dreptul de a acţiona în judecată conducerea postul TV SAT BUZĂU ,precum și celelelte posturi TV naționale și site-uri de știri  care au difuzat știrea , solicitând daune morale pentru prejudiciul creat prin publicarea de informații false în spațiul public.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel