SCANDAL la înmormântarea lui Vasile Turcu. Dan Ciachir explică decizia Bisericii

Vasile Turcu nu va beneficia de o slujă ortodoxă la înmormântare,  Biserica refuzând acest privilegiu, după ce raportul medico-legal consfințește că omul de afaceri s-a sinucis. 

Familia omului de afaceri a cerut clemență din partea Bisericii, pentru a-l putea pe Vasile Turcu cu o slujbă creștinească.

Dan Ciachir, într-o intervenție la Antena 3, a declarat că "Biserica Ortodoxă nu poate să oficieze o slujbă la căpătâiul  unui sinucigaș, cu execpția femeii sau a fecioarei care face acest gest pentru a scăpa de siluire. În acest caz nu este vorba de acest gest.

Cel mai mare păcat al lui Iuda nu este că s-a lepădat de Hristos, ci faptul că nu a sperat în reintegrarea lui, iertarea lui, cum s-a întâmplat lui Petru. Păcatul sinuciderii este păcatul împotriva sfântului duh. Sinucigașii nu se slujesc, aici nu este niciun echivoc, așa este rânduiala biserivcii.

Slujba aceea, care este foarte scurtă, se face pentru mângâierea familiei, familia nefiind vinovată de actul sinucigașului, iar canoanele nu pot fi interpretate", a declarat Dan Ciachir.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel