EXCLUSIV  Scandal la Hunedoara și ”retragerea” Poliției. Coarnă, intervenție explozivă. Cum s-a evitat un DEZASTRU de Înviere

Dumitru Coarna FOTO AGERPRES
Dumitru Coarna FOTO AGERPRES

Dumitru Coarnă a vorbit, în exclusivitate pentru DCNews, despre cazul de la Hunedoara, unde mai mulți oameni ai legii au fost agresați verbal de persoane din oraș. În continuare, polițiști și jandarmi se află la fața locului și supraveghează zona.

Un biciclist băut a fost oprit de poliţişti pentru a verifica dacă bărbatul respectă măsurile restricţionării circulaţiei. În acel moment, bărbatul a devenit recalcitrant, iar în sprijinul său au sărit mai multe persoane. La un moment dat, poliţiştii s-au retras. Dumitru Coarnă a explicat de ce decizia lor a fost una corectă.

„De sâmbătă urmăresc ceea ce se întâmplă la Hunedoara. Am vorbit cu colegii de acolo. Cazul de la Hunedoara este al treilea ca amploare, după cele de la Arad și Brașov. Într-o acțiune de tipul acesta și în situații extrem de complexe, este bine să faci un pas în spate, pentru a te regrupa și restabili apoi ordinea cu cât mai puțină violență posibil. Sunt convins că acțiunea polițiștilor de la Hunedoara a fost bună, iar acel moment de retragere a fost inteligent", a spus, duminică, Dumitru Coarnă, pentru DCNews.

Întrebat ce s-ar fi întâmplat dacă polițiștii nu ar fi decis să se retragă în acel moment, a precizat: „Categoric, situația ar fi fost mult mai violentă decât era atunci. Dacă polițiștii ar fi reacționat cu violența celor din zona respectivă, lucrurile ar fi stat altfel acum. Dar polițiștii au acționat corect, au făcut un pas lateral, s-au regrupat și, ulterior, au restabilit ordinea. Chiar dacă la un moment dat forțele de ordine au părut învinse, au acționat inteligent, strategic."

„Uitați-vă, prin comparație, la cazurile din Arad, Brașov și cel mai recent Hunedoara. Statistic vorbind, avem de-a face cu cetățeni de etnie romă, slabă educație. Au încercat să folosească media în sprijinul lor, crezând că folosind în mod repetat cuvântul abuz, abuz, abuz, ei sunt cei care au dreptate. Din păcate pentru ei, nu au dreptate, trebuiau să fie echilibrați, raționali și să respecte măsurile pe care suntem obligați cu toții să le respectăm. Eu, de exemplu, nu ies din casă, pentru că așa trebuie. Ieri, după ce am completat adeverința, am fost la birou, jumătate de oră la piață, însă cu toate măsurile de precauție, apoi acasă, cu soția. Am primit Lumina Sfântă de la un reprezentant al Bisericii din zona de unde locuim. Am făcut ciorbă de miel, friptură și tort de mere", a povestit Coarnă.

Instigare pe Facebook

„Îmi doresc să nu se mai întâmple un nou caz precum cel de la Hunedoara, dar probabil vor mai fi. Există și o tendință de instigare pe canalele de comunicare, Facebook. Sunt persoane care instigă în mod repetat, cu anumite interese ascunse. Mesajele prind, de cele mai multe ori, la oamenii certați cu legea", a explicat acesta.

Dumitru Coarnă a spus că toată noaptea au avut loc audieri. „Inclusiv polițiștii au fost audiați, toți cei implicați în acest caz. Au fost reținute patru persoane, pentru care se va cere arestare preventivă pentru ultraj, distrugere, tulburarea liniștii publice", a anunțat Dumitru Coarnă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel