Scandal la Evaluarea Națională. Petiție online pentru schimbarea baremului

limba romana
limba romana

La numai căteva ore de la publicarea baremelor de la examenul de Limba și literatura română, din cadrul evaluării naționale, a și izbucnit un scandal ce pare să antreneze profesori, copii și părinți laolaltă. Aceștia, nici mai mult, nici mai puțin, cer, pe siteul petitieonline, schimbarea baremului de corectare. Hiba scandalului din acest se învârte în jurul unei subordonate, care potrivit baremului s-a constatat că este subiectivă.

Desemnarea tipului unei subordonate dintr-o frază de la examenul de Limba romănă a declanșat scandalul între profesori, între părinți și profesori, între elevi și profesori. La publicarea baremului, s-a constatat că aceasta era subiectivă. Poate că această problemă nu era atăt de importantă, dar potrivit baremului, subiectul este notat cu 6 puncte, ceea ce va duce poate la schimbarea unor destine a tinerilor ce abia pășesc în viață.

Chiar dacă pentru o bună parte a elevilor proba la română li s-a părut accesibilă, alți absolvenți au îngroșat forumurile de socializare despre faptul că este foarte greu de luat o notă bună.

Având în vedere discuțiile de pe forumuri și dezbaterile aprinse din presă, este evident că subiectul II.A.3 a fost unul de dificultate mare care a dat naștere la interpretări și controverse, chiar în rândul profesorilor.

În aceste condiții părinții și elevii  solicită revizuirea de urgență a baremului aprobat, în sensul punctării ca și corecte atât a variantei C."propozitie subiectiva", cât si a variantei B. "propoziție predicativă"

Solicitarea este făcută pe forumul petitieonline, care în numai câteva ore a strâns peste zece mii de  semnături.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel