Scandal la CSM. Birchall: Am un sentiment de mâhnire. Îmi cer scuze

Ana Birchall
Ana Birchall

Ana Birchall a vorbit despre incidentul de la ședința CSM.

Ministrul Justiției s-a arătat  nemulțumită de neînțelegerile de azi și a precizat că are „sentiment de mâhnire”.

Ea mai precizat că din punctul ei de vedere CSM va avea tot sprijinul Ministrului Justiției, dar s-a arătat nemulțumită de amânarea ședinței după ce ședința a fost amânată din nou din lipsă de cvorum.

Ministerul Justiției va fi un partener de dialog, cu rugămintea pe care am exprimat-o și în scris și în dialogul pe care l-am purtat cu doamna președintă a CSM, să existe acest calendar care să cuprindă o zi, o oră, o ordine de zi, astfel încât asemenea situații să nu mai aibă loc. Am un sentiment de mâhnire. Este regretabil pentru că până la urmă, CMS, conform Constituției, este garantul independenței justiției. Eu sper ca acest rol să fie exercitat în continuare. Îmi cer eu scuze pentru ședința pe care bănuiesc că ați văzut-o în direct”, a precizat Ana Birchall.

Amintim că președintele CSM, Lia Savonea, a anunțat, luni, 1 iulie, că plenul va fi amânat pentru a treia oară, deoarece cei șapte membri care au boicotat ședința săptămâna trecută au transmis un e-mail pentru a cere din nou eliminarea de pe ordinea de zi punctele privind SIIJ, până sunt dezbătute rapoartele europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel