EXCLUSIV  Scandal la colegiul Hasdeu: Monica Tatoiu, intervenție uriașă. Ce a făcut Ecaterina Andronescu

Scandalul de la Colegiul Naţional "B.P. Hasdeu" din Buzău încă mocnește. Andrei Voicu, elevul care şi-a ironizat profesoara de desen pentru apariția într-un videoclip pe care aceasta l-a filmat în urmă cu mai mulţi ani, are în continuare nota 2 la purtare.

În timp ce Andrei se luptă cu rușinea și nedreptatea, mama lui, Elena Gabriela Voicu, spune că ministrul Ecaterina Andronescu i-a întors spatele, iar directorul Banu încă nu i-a oferit drept la replică.

Dc News a stat din nou de vorbă cu mama lui Andrei. Iată ce am aflat:

V-a ajutat Monica Tatoiu?

 

Da, în toată această problemă s-a implicat doamna Monica Tatoiu. Dumneaei plătește toate acțiunile. A fost prezentă și la Acces direct. Dânsa este realistă în ceea ce se întâmplă în învățământ.

Atitudinea domnului director Banu este defensivă în continuare?

 

Da! Nu este de înțeles! Este orgoliul lui. Am intrat la dumnealui în birou, mai erau câțiva profesori, mai era și directorul adjunct, domnul Țepeluș, am încercat și cu scuze pentru scandalul care s-a creat. Nu dă înapoi. Nu dorește împăcare. I-am spus să vină cu dovezi. Că și eu pot spune, când am ieșit din biroul dânsului, că m-a înjurat și m-a bătut. Mă crede cineva? Dumnealui mi-a spus că a aplicat legea. Vom vedea dacă a aplicat legea sau nu.

În toată această perioadă, de la izbucnirea scandalului, Andrei a fost la școală?

 

Da, a fost. L-a afectat scandalul. Dar nu s-a plâns că ar avea probleme cu profesorii, că l-ar marginaliza. Profesorii nu au nicio vină, în toată povestea asta. Profesorii de la clasă nu sunt răi. Ar fi fost corectă o anchetă la clasă, pentru a afla opinia copiilor, să fie întrebați copiii dacă Andrei are într-adevăr comportamentul de care spune domnul director. Noi nici nu ne putem apăra de ceea ce spune domnul Banu.

Monica Tatoiu v-a asigurat că vă ajută până la soluționarea cazului?

 

Mi-a dat asigurări că mă ajută. Am vorbit cu ea telefonic, pe Whatsapp, deci nu sunt vorbe, cum a spus doamna Ecaterina Andronescu, că ne primește și apoi ne-a întors spatele.

Nu a mai dat niciun semn Ministrul Educației?

 

Nu, a lăsat-o moartă, după intervenția directorului Banu. Nu înțeleg o chestie: din legi se zice că Andrei este apărat de învățământ. Că elevii au dreptul la protecție, la imagine. Dar de unde? S-a văzut ce tâmpenie a făcut domnul director Banu.

Ideea e că nu ne dă dreptul la apărare. Nici nu afirmă concret. Că a avut probleme cu profesoara de latină sau de istorie. Concret, nu! În hotărârea pedepsei s-au legat până și de faptul că nu a fost îmbrăcat la școală sau nu a avut uniformă pe el. Se contrazic singuri! Filmarea arată că era în uniformă.

Nota scăzută la purtare este definitivă?

 

Da, este definitivă.

Ați văzut dacă este trecută cu creionul sau cu stiloul în catalog?

 

Asta nu mai știu. Păi nu cred că este cu stiloul, pentru că sunt conștienți că eu fac contestație. Asta e așa o decizie consemnată în proces verbal, nu și în catalog. I-am și spus directorului Banu că o să merg mai departe, pe căi legale, dumnealui a luat-o că pe o amenințare.

Nu știu de ce nu acceptă că a greșit domnul Banu. Nici noi nu am zis că este ușă de biserică Andrei, când a făcut acel comentariu. Până la urmă, doamna profesoară și-a asumat orice comentariu, odată ce și-a pus public videoclipul. Putea să fie și înjurată.

De la incident, cum s-a comportat profesoara de desen cu Andrei?

 

A avut două săptămâni în care nu l-a băgat în seamă, nu s-a uitat deloc la planșă. Era de înțeles, că și noi suntem oameni. Însă nu i-a vorbit urât. Și-a văzut de treaba ei, Andrei de-a lui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel