Scandal la CNA! Jucan, plângere penală împotriva Laurei Georgescu

sigla-cna-dcnews (2)_639x426
sigla-cna-dcnews (2)_639x426

Valentin Jucan, Narcisa Iorga și Florin Gabrea acuză faptul că două amendamente votate de consiliu nu au mai ajuns și la Monitorul Oficial. Jucan este decis să depună o plângere penală împotriva președintelui CNA, Laura Georgescu.

Cele două amendamente la codul audiovizual prevedeau ca jocurile de noroc să fie interzise pe TV și ca imaginile cu detalii din viața intimă a persoanelor să fie difuzate după miezul nopții. Deși au fost votate în consiliu, cele două amendamente nu au mai fost incluse în Codul Audiovizual, scrie Pagina de Media. Narcisa Iorga a declarat că proiectul s-a aflat în dezbatere publică timp de 30 de zile, apoi a fost adoptat, dar în Monitorul oficial au apărut alt text, care elimina cele două amendamente.

”Am avut motivații suficient de argumentate pentru a aduce modificări codului. Proiectul a fost supus dezbaterii timp de 30 de zile. S-a adoptat această decizie într-o anumit formă, iar în Monitorul Oficial, două zile mai târziu, a apărut în altă formă. Este vorba de segmentul orar 6 – 23, în care sunt interzise imaginile cu persoane în ipostaze degradante, dar și jocuri de noroc. Acest articol a fost modificat. În Monitor a dispărut însă litera care se referă la jocurile de noroc. Nici articolul cu imaginile imorale, indecente din viața unor persoane nu mai apare.

Acestea sunt pe scurt faptele care s-au petrecut. Noi am făcut demersuri interne pentru a corecta o astfel de situație fără a o face publică această situație fără precedent. Vă anunțăm că după aceasta conferință vom sesiza președinții celor două camere, vom sesiza primul ministru și comisarul european pentru educație”, a spus Narcisa Iorga.

Valentin Jucan: Acest fapt e de natură penală

”Din punctul meu de vedere, am ajuns în situația în care eu sunt decis să depun o plângere penală împotriva semnatarului acestui document, și anume Laura Georgescu și voi invecta art. 288 din codul penal”, a spus Valentin Jucan.

Pe de altă parte, Laura Georgescu susține că cele două amendamente „nu fuseseră date în dezbatere publică cum mă obligă procedura legislativă, adică 30 de zile”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel