Scandal înainte de europarlamentare: guvernul elen, acuzat de mită electorală

Scene greu de imaginat într-o țară a Uniunii Europene, înainte de alegerile europarlamentare: grecii săraci s-au îmbulzit în centrul Atenei să primească pachete cu alimente gratuite împărțite de cabinetul conservator condus de Antonis Samaras, însă presa elenă susține că ajutoarele sociale reprezintă doar mită electorală.

Grecii spun că pensiile şi salariile nu le mai ajung nici măcar pentru mâncare, iar mii de oameni au ajuns să trăiască la Atena doar din mila altora, relatează Digi24.

„Trimiteţi mai departe acest mesaj: oamenii sunt flămânzi, în timp ce Samaras şi Venizelos şi alţii ca ei construiesc case şi risipesc milioane de euro. Este îngrozitor! Ne-au tăiat pensiile, dar noi trebuie să plătim în continuare rate, taxe. Unde vom ajunge? De unde să mai plătesc şi impozitele, când am rămas cu o pensie de doar 500 de euro, după ce am muncit 30 de ani?", a declarat o pensionară în vârstă de 85 de ani, în timp ce oamenii se adună la centrele unde fermierii distribuie pachete cu mâncare gratuită. Preferă să facă asta, în loc să vândă produsele şi să plătească nenumăratele taxe şi impzite impuse de guvern, în cadrul programului de austeritate.

În schimb, presa elenă cataloghează ajutoarele sociale oferite înaintea alegerilor europene, doar mită electorală, în condițiile în care guvernul a anunţat că va face și plăţi compensatorii de aproape 530 de milioane de euro pentru sute de mii de pensionari, şomeri şi alte categorii sociale defavorizate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel