Scandal în UE. Turbine Siemens produse în Germania, livrate în Crimeea, în ciuda sancțiunilor

Rusia a livrat turbine electrice fabricate de Siemens în Crimeea, o regiune supusă sancțiunilor Uniunii Europene care împiedică firmele din UE să le furnizeze tehnologii energetice. Turbinele au fost produse în Germania, conform unei exclusivități obținută de Reuters. 

Sursa citată nu a putut determina dacă Siemens a știut de destinația turbinelor sau a refuzat transferul de echipament, însă mutarea expune compania germană la potențiale sancțiuni - ar putea fi acuzată că nu își ia garanții suficiente pentru a se asigura că echipamentul său nu ajunge pe teritoriul unor țări supuse sancțiunilor  spun experții juridici.

"Siemens nu a livrat turbine în Crimeea și respectă toate restricțiile privind sancțiunile impuse de Uniunea Europeană", a declarat Wolfram Trost, un purtător de cuvânt al Siemens din München, când a fost rugat să confirme transferul turbinei în Crimeea.

Folosindu-se de confidențialitatea clientului căruia a livrat echipamentele, el nu a răspuns la întrebările trimise de Reuters, care se rerefeau explicit la posibilitatea ca Siemens să știe că turbinele urmează să fie expediate în Crimeea.

Rusia avea nevoie de turbine pentru două centrale electrice din Crimeea și asta pentru că Moscova dorește să îndeplinească promisiunile făcute de președintele Vladimir Putin care a spus că vrea să asigure o sursă stabilă de energie pentru locuitorii regiunii după anexarea regiunii în 2014. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel