EXCLUSIV  SCANDAL în Piața Victoriei. Câțiva protestatari încearcă să împiedice instalarea Târgului de Crăciun

Agitație mare, sâmbătă dimineața în Piața Victoriei, acolo unde se va deschide Tărgul de Crăciun organizat de Primăria Generală.

UPDATE: Mai mulți protestatari au trecut de gardurile de protecție, au intrat pe carosabil și au fost luați de jandarmi. 

UPDATE: 

Sâmbătă dimineața, la primele ore, Piața Victoriei a fost luată cu asalt de  câteva echipe de muncitori care începuseră amenajarea Târgului de Crăciun în huiduielile puținilor protestatari protestatari rămași peste noapte de la  mitingul de vineri seara. Aceștia  continuau să strige "Noaptea ca hoții" sau lozici împotriva Guvernului. Peste noapte, organizatorii instalaseră și toaletele ecologice.

Primăria Capitalei a anunţat că Târgul de Sărbători - Festivalul de colinde şi obiceiuri de iarnă va fi deschis în perioada 5 - 17 decembrie, în Piaţa Victoriei, lucru care l-a nemulțumit și pe premierul Mihai Tudose..

„Un târg de Crăciun în mijloc, că veni vorba, nu cred că este cea mai inspirată decizie. N-am vorbit, am aflat astăzi despre acest lucru", declara premierul în urmă cu câteva zile când a auzit de decizia Primăriei Capitalei.

[citeste si]

Întrebat de ce nu i se pare o idee bună, Tudose le-a răspuns jurnaliștilor: „În primul rând, spuneți-mi dvs cum ajungeți acolo. Că nu prea sunt treceri de pietoni. E complicat".

Gabriela Firea a reacționat după declarația premierului: „Am considerat că sărbătorile de iarnă — Moș Nicolae, Crăciunul, Anul Nou — trebuie celebrate într-un mod în care să aducă bucurie cât mai multor locuitori sau vizitatori ai orașului nostru. În toate capitalele europene, spațiile publice se transformă, la sfârșitul anului, făcând loc evenimentelor legate de sărbători sau pur și simplu devenind mai vesele, mai luminoase, mai prietenoase. Același lucru ne-am propus și noi să facem în București, cu bună credință și fără niciun fel de alte gânduri ascunse", a spus Firea într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel