Scandal în Marina SUA. Lista violurilor la bordul submarinului USS Florida

Lista violurilor. Țintă femeile de la bordul USS Florida
Lista violurilor. Țintă femeile de la bordul USS Florida

Marinarii de pe un submarin al US Navy ar fi întocmit o listă cu membrii echipajului de sex feminin pe care i-ar fi ordonat în funcţie de cât de atractive erau, potrivit unui raport de 74 de pagini obţinut de site-ul Military.com, relatează sâmbătă agenţia dpa.

"Lista violurilor" viza personalul de sex feminin aflat la bordul USS Florida, unul din cele două submarine americane cu echipaj din care fac parte şi femei.

Potrivit raportului, şefii Marinei SUA nu au fost în stare să răspundă preocupărilor privind siguranţa personalului feminin după descoperirea listei în cauză, care a dus la concedierea comandantului submarinului. Căpitanul Gregory Kercher de pe USS Florida a fost demis în august 2018 după pierderea încrederii în capacitatea sa de conducere, a relevat raportul, care mai consemnează faptul că "au fost tolerate comentarii şi glume obscene şi misogine" şi că "încrederea între superiori şi subordonaţi era practic inexistentă".

Doi foşti marinari de pe submarin nu mai sunt în activitate, iar un număr nedezvăluit de marinari au primit pedepse de ordin administrativ ca urmare a dezvăluirii acelei liste, au declarat oficialităţi ale Marinei SUA.

Un consilier superior al lui Kercher l-a avertizat pe acesta în legătură cu existenţa a două liste în iunie 2018 - una care evalua membrele echipajului cu ajutorul unui sistem de steluţe şi o a doua care includea comentarii cu conţinut sexual explicit în dreptul fiecărui nume. 

"Zvonurile cu privire la existenţa unei 'liste a violurilor' au fost colportate în rândul întregului echipaj, un număr mare de femei au început să se preocupe în legătură cu siguranţa lor şi inclusiv membri de sex masculin ai echipajului care au aflat despre această listă au simţit repulsie", a scris contraamiralul Jeff Jablon superiorului său cu câteva zile înainte ca Gregory Kercher să fie demis. 

Vezi și: SUA. ROMÂN, condamnat după ce a cerut MILIOANE de dolari pentru un antidot

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel