Scandal în Marea Britanie, după ce o alpaca a fost eutanasiată

Scandal în Marea Britanie, după ce o alpaca a fost eutanasiată  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Scandal în Marea Britanie, după ce o alpaca a fost eutanasiată / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Autoritățile din Marea Britanie au eutanasiat o alpaca.

Alpaca Geronimo, aflată de mai mulţi ani în centrul unui scandal juridic între guvern și proprietara sa, a fost eutanasiată. În ciuda protestelor și apelurilor la clemență, autorităţile de la Londra au decis ca animalul să fie sacrificat din cauza unor rezultate pozitive la testele de depistare a tuberculozei bovine.

Stăpâna animalului şi mai mulţi protestatari s-au reunit la ferma acesteia pentru a încerca să-i oprească pe cei de la Departamentul pentru Alimentație, Mediu și Afaceri Rurale să-l ducă pe Geronimo la eutanasiere.

Geronimo a fost adus în Anglia din Noua Zeelandă, în august 2017, de către Helen Macdonald. Alpaca a fost testată de două ori pozitiv pentru tuberculoză bovină în august și noiembrie același an. Prin urmare, Geronimo a trebuit să trăiască izolat, departe de celelalte animale de la ferma din Wickwar.

Eutanasierea a fost suspendată din 2018

 

Autoritățile au solicitat o decizie judecătorească pentru a-l putea eutanasia pe Geronimo în iulie 2018. În urma unor demersuri, Geronimo a primit o suspendare a deciziei, termenul limită pentru eutanasiere fiind mutat la finalul lunii august.

Dar Helen Macdonald a solicitat o revizuire judiciară a cazului lui Geronimo, susținând că noi probe arată că animalul este sănătos, acest fiind începutul unei adevărate bătălii legale de durată.

Helen a ajuns la diverse instanțe cu probele pe care le avea, dar de fiecare dată cazul ei a fost respins, iar tot ce a putut ea să facă a fost să amâne eutanasierea. Într-un final, când toate căile au fost epuizate, s-a decis ca Geronimo să fie eutanasiat.

Cazul lui Geronimo i-a scos în stradă pe iubitorii de animale și pe cei care le apără drepturile, care au cerut anularea deciziei susținând că diagnosticul a fost stabilit defectuos și nu are nicio acoperire științifică.

Peste 140.000 de oameni din întreaga lume au semnat o petiție adresată premierului Boris Johnson pentru a solicita graţierea animalului, scrie Publika.

O alpaca de la Zoo Galați a fost tratată de scabie la Cluj și urmează să se întoarcă acasă

Grădina Zoologică din Galați a trimis o alpaca infestată cu scabie la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca pentru a fi examinată de specialiștii de acolo. Specimenul este o femelă în vârstă de 5 ani. Leziunile specifice bolii i-au apărut în jurul urechilor. 

„Nu suntem siguri dacă a venit deja infestată la noi. Dacă a avut o mică leziune, o zgârietură de la o crenguță, de la un copac, s-a putu face foarte ușor infestarea cu râie”, a declarat pentru Digi24, directorul Grădinii Zoologice Mădălin Șerban. 

Cei de la USAMV Cluj au diagnosticat animalul cu râie sarcoptică. Alpaca a fost tratată chiar și de studenții de la medicină veterinară pe toată perioada șederii ei de 8 săptămâni. În plus, animalului i-au fost curățate unghiile crescute în exces și i-au fost îndreptați dinții (citește AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel