Scandal în Lyon, după ce cantinele școlare au scos carnea din meniu, în pandemie. Proteste față de primarul ecologist

 Cantinele nu vor mai avea carne în meniu cât sunt restricții Covid-19
Cantinele nu vor mai avea carne în meniu cât sunt restricții Covid-19

Decizia primarului orașului francez Lyon de a scoate temporar carnea din meniurile cantinelor școlare pe durata pandemiei Covid-19 a stârnit controverse politice majore în țară.

Conform The Guardian, Gregory Doucet a luat decizia controversată tocmai în Lyon, oraș văzut de mulți drept capitala culinară a Franței. Miniștrii de la centru l-au acuzat pe politicianul verde de comportament „ideologic” și „elitist” după decizia care este luată în calcul și în alte orașe franceze, printre care și Capitala Paris.

Consiliul Local al orașului a transmis că decizia de a oferi același meniu cu patru feluri, fără carne, este una pur și simplu practică, explicând că cei 29.000 de elevi nu pot fi hrăniți în două ore dacă au de ales între meniuri. Lyonezii au protestat alături de fermierii locali, spunând că nu se poate fără carne. Politicienii locali din Consiliu au lămurit că meniurile cu carne vor reveni imediat ce restricțiile sunt relaxate, iar elevii vor putea mânca liniștiți. În plus, meniurile din prezent nu sunt oricum vegetariene, conținând pește sau ouă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel