Scandal în interiorul mișcării anti-Roșia Montană

a-doua-zi-consecutiva-de-proteste-fata-de-proiectul-rosia-montana-manifestantii-au-blocat-bulevardul-regina-elisabeta-223855
a-doua-zi-consecutiva-de-proteste-fata-de-proiectul-rosia-montana-manifestantii-au-blocat-bulevardul-regina-elisabeta-223855

Protestele față de exploatarea minieră de la Roșia Montană ajung să fie câmp de luptă între protestatari. Unii sunt ultra-naționaliști, alții sunt antifasciștii, anticapitaliști, marxiști, eco-anarhiști. Trei persoane din cea de-a două categorie susțin că au fost îmbrâncite, lovite, "luate la pumni". Ei subliniază că nu este un eveniment izolat, ci face parte dintr-un lung șir de micro-conflicte și hărțuieli. 

Pe blogul Politica ta este comentată această întâmplare: "Bătaie în Piață? Păi cum vine asta, nu mai salvați, acum vă bateți? Nașpa. Ce vreau să spun, de fapt: e imposibil să ai o mișcare coerentă în lipsa unor lideri coerenți și vizibili. Excluzând politicienii, ca de exemplu un Mihail Neamțu și alții ca el, care, pentru un vot în plus, se simt atrași de proteste ca muștele de căcat, excluzând jurnaliștii necitiți sau tot felul de bolnăviori psihic prezenți la orice manifestare ba cu steagu’ ba cu pancarta, cu ce rămânem? Cu Claudiu Crăciun sau Remus Cernea ? Lideri al unei noi generații de…?".

Este adăugat: "De indivizi cu portavoce care scriu ”Fără nații, fără corporații!” după care apasă “send” pe i-Phone? De studenți bătrâni și fete la fel, care ies să-și plimbe maidanezii (salvați și ăia, firește)? Nu merci, am oroare de conducători-cizmari, știm unde ne-au adus. Primum vivere deinde philosophari poate fi tradus și așa: mai întâi un job și o carieră, pe urmă în politică cu pretenții, băi copilași înfometați".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel