Scandal în Guvern. Chirieac: Singura soluţie este ca Florin Cîțu şi Stelian Ion să plece / Seidler: Cine mizează pe faptul că nu avem o strategie pierde!

Sursa foto: Facebook Guvernul României
Sursa foto: Facebook Guvernul României

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat situația actuală din interiorul Guvernului, după scandalul iscat. 

"Singura soluţie este ca Florin Cîțu şi Stelian Ion să plece"

"În acest moment, singura soluţie logică, dacă ţinem seama de unde s-a ajuns, este ca şi domnul Cîțu să plece şi domnul Stelian Ion să plece - fiindcă domnia sa chiar nu ar fi avut niciodată ce să caute în acea funcţie - pentru că lucrurile sunt complexe. Lucrez cu materialul clientului. Domnul Stelian Ion a pus pe Facebook că a păţit ce a păţit din cauza faptului că s-a implicat în selectarea procurorilor-şefi, şefi adjuncţi, şefi de secţie pe la DNA, pe la DIICOT. În acest moment, pentru ca România să meargă cu Guvernul președintelui Klaus Iohannis, de departe cea mai bună soluţie este ca şi domnul Citu să ne părăsească şi domnul Stelian, să îşi renegocieze ministerele şi cu asta basta.

În acest moment, dacă preşedintele acceptă soluţia - poate are dânsul alta fiindcă a cerut schimbarea lui Stelian Ion, acum a primit cererea de demitere şi încă o analizează - dar dacă îl schimbă pe Florin Cîțu, se refac cărţile. La preşedinţia PNL trebuie o altă personalitate din PNL care poate lucra cu preşedintele Iohannis să fie numită acolo - se pare că domnul Cîțu putea. Preşedintele se află într-o situaţie foarte dificilă. Cei care l-au pus în această situaţie sunt liderii USR PLUS, care s-au năpustit direct în el, implicit prin faptul că, din capul locului, au spus "noi părăsim guvernarea".

Vezi și: Scandal în Guvern. Seidler: Cîțu nu va mai fi premier. Nu are ce să ne mai promită

"Dacă miniştrii USR PLUS pleacă, nu e clar că pică Guvernul Cîțu"

Dacă miniştrii USR PLUS pleacă de la guvernare, nu e clar că pică Guvernul Cîțu, fiindcă ați văzut situaţia cu Sorin Grindeanu în 2017, când au plecat toţi miniştrii şi a rămas pe funcţie și a trebuit ca PSD să bage o moţiune de cenzură împotriva propriului guvern pentru a-l demite. Dacă USR PLUS pleacă, UDMR rămâne, miniştrii PNL rămân, probabil că vor fi interimari pe acolo. Să vedem ce va hotărî CCR fiindcă ne confruntăm cu tot felul de năstrușnicii. Vă semnalez că şi când a plecat PSD-ul, în 2009, când a fost disputa Băsescu-Geoană. Guvernul Boc a rămas pe loc. Sigur, s-a prăbușit în urma unei moţiuni de cenzură, dar tot Guvernul Boc a organizat alegerile din 2009, acele alegeri intens contestate", a spus analistul politic Bogdan Chirieac.

"Ştim istoria, ştim normele constituţionale şi deciziile Curţii. Nu suntem naivi. Cine mizează pe faptul că suntem naivi şi nu avem o strategie, pierde. Aşa a făcut şi Florin Cîțu. Pierde!", a fost reacția lui Cristian Seidler la cele spuse de Bogdan Chirieac.

"Doamne ajută, domnule Seidler! Așadar, anunţaţi că aveţi o strategie. Abia aşteptăm să o vedem", a spus analistul politic.

"Amenințările cu părăsirea coaliției văd că vin și pleacă"

Amintim că ședința Guvernului de miercuri a fost suspendată din cauza intenției premierului Florin Cîțu de a introduce pe ordinea de zi suplimentară programul 'Anghel Saligny', în ciuda opoziției reprezentanților USR PLUS. Miniștrii USR PLUS se vor retrage din Guvern dacă nu sunt respectate solicitările privind desființarea Secției speciale de investigare a magistraților și negocierea programului 'Anghel Saligny', a avertizat Dacian Cioloș.

'Acest proiect va trece. Dacă are toate avizele legale, bineînțeles că va trece (azi, miercuri – n.r.). Eu nu cred că există vreun ministru care să facă abuz în funcție și să nu își respecte ceea ce are de făcut. Nu există așa ceva în Guvernul României. (...) Amenințările cu părăsirea coaliției văd că vin și pleacă. Acum două zile ziceau că nu pleacă și rămânem toți și facem reforme la Guvern. Îi aștept pe colegii mei de la USR să facem reforme împreună la Guvern', a spus Florin Cîțu, ieri, întrebat dacă este dispus să treacă acest proiect cu riscul ruperii coaliției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel