Scandal în Guvern. Seidler: Cîțu nu va mai fi premier. Nu are ce să ne mai promită

Sursa foto: Facebook Cristian Seidler
Sursa foto: Facebook Cristian Seidler

Cristian Seidler (USR) a vorbit despre scandalul din Guvern, după ce Florin Cîțu a încercat, ieri, să pună pe ordinea de zi proiectul "Anghel Saligny", fostul PNDL preluat de la guvernarea PSD.

"Nu putem gira şi nu ne putem preface că nu vedem, să închidem ochii sau să întoarcem spatele atunci când vedem un text de OUG care nu ar face altceva decât jaf din banii publici. Suntem categoric pentru dezvoltarea României dar vă voi spune că am fost într-o comună din Giurgiu în care pe PNDL 1 şi 2 s-a turnat asfalt direct pe noroi şi s-a pus o ţeavă, cică pentru alimentarea cu apă; dar prin care nu curgea apă.  Aceşti bani au ajuns în buzunarele cuiva şi este jaf din banii noştri ai tuturor celor care plătim taxe şi impozite.

Aşa ceva noi nu girăm şi, dacă premierul Cîțu a ales că aşa ceva este mai important şi nu a citit amendamentele noastre, nu a fost de acord cu ele şi a încălcat toate semnăturile pe care el le-a dat în ceea ce priveşte funcţionarea coaliției, premierul Cîțu trebuie să plece pentru că, deşi el îl acuză pe Stelian Ion, vezi doamne, de şantaj, cel care făcea șantajul aseară era chiar premierul Cîțu care i-a spus lui Stelian Ion că, dacă nu dă până la miezul nopţii avizul respectiv, îl remaniază. L-a demis reproşându-i, printre altele, că nu a desfiinţat SIIJ-ul, unde toată lumea ştie că problema este la UDMR. Atâta ipocrizie, atâta minciună şi atâta apărarea a unui program de jaf din banii publici... Un asemenea personaj şi-a pierdut încrederea, nu mai are ce să caute în funcţia de premier. Siguranţa este că domnul Cîțu nu va mai fi premier. Nu are ce să ne mai promită. Cîțu cade, în primul rând, coaliţia rămâne", a spus Cristian Seidler, la Antena 3.

"Amenințările cu părăsirea coaliției văd că vin și pleacă"

Amintim că ședința Guvernului de miercuri a fost suspendată din cauza intenției premierului Florin Cîțu de a introduce pe ordinea de zi suplimentară programul 'Anghel Saligny', în ciuda opoziției reprezentanților USR PLUS. Miniștrii USR PLUS se vor retrage din Guvern dacă nu sunt respectate solicitările privind desființarea Secției speciale de investigare a magistraților și negocierea programului 'Anghel Saligny', a avertizat Dacian Cioloș.

'Acest proiect va trece. Dacă are toate avizele legale, bineînțeles că va trece (azi, miercuri – n.r.). Eu nu cred că există vreun ministru care să facă abuz în funcție și să nu își respecte ceea ce are de făcut. Nu există așa ceva în Guvernul României. (...) Amenințările cu părăsirea coaliției văd că vin și pleacă. Acum două zile ziceau că nu pleacă și rămânem toți și facem reforme la Guvern. Îi aștept pe colegii mei de la USR să facem reforme împreună la Guvern', a spus Florin Cîțu, întrebat dacă este dispus să treacă acest proiect cu riscul ruperii coaliției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel