Scandal în Franța după difuzarea anticipată a estimărilor votului

Autoritățile franceze  au  demarat o anchetă privind publicarea estimărilor rezultatelor de la primul tur al alegerilor prezidenţiale înainte de ora legală, 20.00 (21.00, ora României). Ancheta vizează AFP, două instituţii de presă belgiene, una elveţiană, un site din Noua Zeelandă şi un jurnalist belgian care ar fi transmis estimările printr-un mesaj difuzat pe Twitter, a precizat Parchetul din Paris.

[caption id="attachment_177143" align="alignleft" width="300" caption="Foto: Reuters"][/caption]

 Parchetul a fost sesizat de Comisia de sondaje.  "Există fapte care ne par delictuoase", a declarat secretarul comisiei, Jean-Francois Pillon, precizând că aceste fapte privesc atât persoane "particulare", cât şi "instituţii de presă".

Procurorul Republicii, Francois Molins, avertizase că va demara o anchetă judiciară pentru orice încălcare a interdicţiei, care se pedepseşte cu amendă de 75.000 de euro.

 În virtutea unei legi datând din 1977, publicarea oricărui indiciu privind rezultatele unui scrutin politic este interzisă înainte de închiderea ultimelor secţii de vot.

Joi, procurorul Republicii Francois Molins avertizase că va demara o anchetă judiciară pentru orice încălcare a interdicţiei, care se pedepseşte cu amendă de 75.000 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel