Urmărește emisiunea live


Scandal în BOR. IPS Teodosie este așteptat cu un drept la replică la decizia Sf. Sinod

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului  Foto: Crișan Andreescu
IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului Foto: Crișan Andreescu

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va susține, vineri, 21 mai,  un drept la replică la răspunsul Cancelariei Sf. Sinod referitor la mitropolia Tomisului.

"Hristos a Înviat!
Dragi colegi,
IPS Teodosie va oferi o declarație de presă mâine, 21 mai 2021, după oficierea slujbei hramului de la biserica Sf. Împărați din Constanța (in jurul orelor 12.00-13.00), în legătură cu răspunsul Cancelariei Sf. Sinod referitor la mitropolia Tomisului.
Doamne ajută!", este comunicatul Arhiepiscopiei Tomisului primit la redacție.

Ce spune Sf Sinod în răspunsul adresat înaltului prelat

„În Arhiepiscopia Tomisului, normele statuare, cele regulamentare și hotărârile Sfântului Sinod sunt încălcate adesea prin: hirotonia unor teologi din alte eparhii fără ca aceștia să fi prezentat «documentele de ieșire canonică din eparhia de care aparțin»; admiterea la doctorat a unor candidați cu note sub 8,50, încălcând hotărârile Sfântului Sinod în acest sens; primirea preoților și nomarhilor din alte eparhii fără acordul chiriarhului eparhiilor respective etc.”, se arată în scrisoarea Sfțntului Sinod adresată lui ÎPS Teodosie.

Sunt probleme administrative, economice sau educaționale

Se înregistrează și „multe probleme de natură administrativă, economică, de disciplină canonică și educațională”, mai transmite Cancelaria Sfântului Sinod, spunând că au fost prezentate în februarie 2021 în timpul unei ședințe de lucru. Detaliind, se aduc în discuție inițiativele și acțiunile asumate de Arhiepiscopia Tomisului din perioada pandemiei care „au creat discuții aprinse în media și au adus deservicii de imagine Bisericii Ortodoxe Române, mai ales că ele au fost însoțite de o atitudine provocatoare, lipsită de tact pastoral și de comunicarea deficitară cu autoritatea bisericească superioară, fapt care exprimă un duh de indisciplină și de răzvrătire”.

În plus, la Școala Doctorală a Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Ovidius din Constanța se găsesc teze plagiate, teze conduse de profesori care nu au legătură cu disciplina pe care o predau și pentru care au expertiză, deficiențe de redactare a textului, folosirea viciată și incompletă a bibliografia, reluarea temelor deja documentate etc", mai precizează documentul citat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel