Scandal IMENS în SUA. Apropiat al lui Trump: Să moară înainte de proces

Un om de afaceri american, copreședinte al campaniei lui Donald Trump în statul New York, a declanșat o vie polemică dorind moartea președintelui în exercițiu, Barack Obama, și făcând afirmații cu caracter rasist la adresa Primei Doamne.

Întrebat ce și-ar dori să se întâmple în 2017, Carl Paladino a răspuns că speră ca Barack Obama "să contracteze boala vacii nebune după ce va fi fost surprins având relații cu o Herford" — stâlcind numele rasei bovine Hereford — și "să moară înainte de proces".

Chestionat apoi ce și-ar dori să dispară anul viitor, fostul candidat republican la postul de guvernator al statului New York în 2010 a răspuns: "Michelle Obama".

"Mi-ar plăcea să devină bărbat și să fie eliberată în tufișurile din Zimbabwe, pentru trăi confortabil într-o peșteră cu gorila Maxie", a declarat pentru săptămânalul newyorkez Artvoice care a pus aceleași întrebări mai multor personalități în perspectiva anului 2017, scrie Agerpres.

Răspunsurile celui care a fost primit în Trump Tower — reședința principală a președintelui ales, la New York — la începutul lunii au inflamat rapid rețelele sociale și au provocat reacții din partea unora dintre oamenii politici.

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo — care l-a învins pe republican în 2010—, a calificat aceste comentarii ca "rasiste, urâte și condamnabile".

Comentarii rasiste

"Paladino are un lung trecut de declarații rasiste și incendiare", a adăugat el într-un comunicat. "Afirmațiile sale nu reflectă nici sentimentele, nici opiniile vreunui adevărat newyorkez", a subliniat el, calificând tirada ca "furie plină de ură".

Președintele ales, Donald Trump, nu a reacționat personal, dar o purtătoare de cuvânt citată de New York Times a declarat că remarcile lui Carl Paladino sunt "total condamnabile și nu își au locul în discursul nostru public".

În fața reacțiilor provocate de comentariile sale, Carl Paladino a dat publicității o scrisoare deschisă în care consideră că afirmațiile sale "nu au nimic rasist".

Omul de afaceri din Buffalo (statul New York) a profitat de ocazie pentru a ataca din nou cuplul prezidențial, declarând că Barack Obama este un "laș fricos" și că Michelle Obama ar trebui "să meargă într-un loc unde va fi fericită".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel