Scandal gunoi Sectorul 1. Prefectul Alin Stoica: Nu îmi dau acordul pentru declararea stării de alertă

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, nu își dă acordul pentru declararea stării de alertă în Sectorul 1, în criza gunoaielor.

"Am primit documentaţii de la DSP şi Garda de Mediu, în dimineaţa aceasta. Din notele de constatare primite de la aceste autorităţi nu rezultă că ar exista un pericol iminent, drept pentru care nu este întrunită a doua condiţie prevăzută de lege pentru a exprima acordul cu privire la starea de alertă. În acest moment, autorităţile responsabile în domeniul sanitar şi de mediu nu consideră că ameninţarea este suficient de gravă la adresa locuitorilor încât să se poată institui măsuri excepţionale care să ducă la înlăturarea situaţiei.

Ştim că există disfuncţionalităţi în funcţionarea serviciului public de salubrizare, este un lucru evident pentru toată lumea. Voi continua să caut soluţii împreună cu Primăria Sectorului 1 şi cu prestatorul în aşa fel încât disconfortul pentru cetăţeni să fie cât mai mic şi să nu ajungem să existe un pericol real pentru sănătate. Voi continua să cer autorităţilor să monitorizeze situaţia şi, în cazul în care acestea vor descoperi că există o ameninţare, să putem să intervenim rapid. În acest moment, nu pot să dau acordul pentru solicitarea Sectorului 1, însă în această zi sunt deja în discuţie cu primăria şi, dacă va trebui, voi lua legătura şi cu Romprest. De asemenea, sunt în legătură cu societăţile de sortare, în aşa fel încât să identificăm rapid o soluţie de deblocare.

Punctul de blocaj rămâne acelaşi şi anume relaţia dintre prestatorul din Sectorul 1 şi unul dintre sortatori generată de o creanţă neachitată către sortatori. Atragem atenţia că şi serviciile de sortare sunt printre serviciile de salubritate care trebuie asigurate în mod continuu. Astăzi, aş vrea să găsesc o modalitate prin care să deblocăm acest punct de blocaj între sortator şi prestatorul de servicii de salubritate în Sectorul 1. Sper ca într-o oră, două să vin cu o altă soluţie. Prima soluţie propusă nu a funcţionat şi anume aceea prin care şi prestatorul şi Sectorul 1 ar fi fost de acord cu cesiunea creanței pentru sortator. Încercăm să găsim o soluţie care să nu implice acordul prestatorului de servicii. Ne uităm la o solutie care să implice și Consilul Local al Sectorului 1", a declarat Alin Stoica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel