Scandal fără precedent. Gerea îi cere demisia directorului RADET

Bucureștenii sunt, din nou, nelămuriți: nu știu dacă, de săptămâna viitoare, vor rămâne fără apă caldă și căldură sau nu. Contrele dintre factorii de decizie continuă. Liderii se ceartă între ei și niciunul nu renunță. 

Directorul RADET a anunțat, din nou, că de săptămâna viitoare, de luni mai precis, bucureștenii rămân fără apă caldă și fără căldură. Același lucru s-a întâmplat și săptămâna trecută, când primarul interimar Marin Ștefănel Dan a anunțat că a găsit o măsură de urgență pentru două săptămâni. Acum, directorul RADET anunță din nou că bucureștenii rămân fără căldură și apă caldă. Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a cerut demisia directorului RADET. Andrei Gerea a precizat: "ELCEN va continua funizarea agentului termic, ELCEN va aduce, aşa cum ne-am angajat, apa caldă şi căldura la poarta RADET". Ministerul Energiei şi Guvernul României au făcut tot ce era necesar pentru asigurarea furnizării agentului termic în Bucureşti, a mai spus ministrul.

"Toate unităţile administrativ teritoriale au capacitatea de a se finanţa în vederea asigurării sumelor necesare pentru plata şi asigurarea încălzirii oraşelor. În cazul municipiului Bucureşti, ultimul pas care trebuie făcut, conform acestei ordonanţe, este ca Primăria Generală împreună cu Consiliul General al Minicipiului Bucureşti să hotărască accesarea împrumului de Trezorerie, în aşa fel încât datoriile Capitalei, ale RADET către producătorul de energie, adică ELCEN, să fie achitate", a precizat Andrei Gerea.

În aceste condiţii, ministrul Energiei i-a cerut demisia şefului RADET, Gabriel Dumitraşcu: "Îi solicit demisia, o să rog Primăria Capitalei şi Consiliul General să-i găsească un înlocuitor de urgenţă. (..) Nu este posibil ca, în numele unor răfuieli personale, domnul Dumitraşcu să afecteze interesele, sănătatea şi securitatea bucureştenilor". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel