Scandal după un eveniment cu tematică nazistă la o şcoală de poliţie

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Directorul unei şcoli de poliţie din Columbia şi-a pierdut locul de muncă după un eveniment cu tematică nazistă.

Directorul unei şcoli de poliţie din Columbia şi-a pierdut locul de muncă după ce a organizat un eveniment la care participanţii au purtat ţinute decorate cu svastici naziste şi au făcut alte aluzii la perioada nazistă, informează DPA, scrie Agerpres. 

După ce indignarea a crescut în mediul online, oficiali din cadrul poliţiei au declarat că evenimentul a fost unul educaţional, iar decizia de a folosi astfel de costume, una greşită. În urma scandalului, directorul instituţiei a demisionat.

Ce făceau participanții la eveniment



Evenimentul, desfăşurat la şcoala Simon Bolivar din vestul Columbiei, a inclus, potrivit relatărilor apărute în presă, participanţi purtând pulovere pe care se putea citi cuvântul "Polizei" şi costume decorate cu svastici. Multe dintre decoraţiuni erau în culorile negru, roşu şi auriu, care se regăsesc pe steagul Germaniei.

O persoană care s-a costumat în dictatorul nazist Adolf Hitler a venit la eveniment însoţită de un ciobănesc german, potrivit fotografiilor care au circulat în social media.

Preşedintele columbian Ivan Duque a condamnat vineri evenimentul pe Twitter, iar ambasadele Israelului şi Germaniei au emis o declaraţie comună, susţinând că astfel de evenimente sunt "nu doar scandaloase şi direct ofensatoare pentru evrei, ci şi pentru toate victimele regimului nazist". 

Emma Coronel, soţia traficantului mexican 'El Chapo', pasibilă de 4 ani de închisoare în SUA

Procuratura din SUA a cerut patru ani de închisoare şi alţi cinci de libertate sub supraveghere pentru Emma Coronel, soţia lui Joaquin 'El Chapo' Guzmán, care în iunie a recunoscut că a colaborat la activităţile de trafic de droguri ale soţului său şi s-a declarat vinovată de trei infracţiuni, relatează EFE şi AFP, mai scrie Agerpres. 

Potrivit documentelor judiciare prezentate la un tribunal din Districtul de Columbia, acuzarea cere, pe lângă pedeapsa cu închisoarea, achitarea sumei de 1,5 milioane de dolari.

Solicitarea Procuraturii intervine cu două săptămâni înainte de pronunţarea sentinţei împotriva Emmei Coronel, prevăzută pentru 30 noiembrie, după ce aceasta trebuia iniţial dată la 15 septembrie. Din 10 iunie, Emma Coronel, în vârstă de 31 de ani, se află în detenţie, după arestarea sa pe aeroportul Dulles din Virginia în luna februarie.

Fostă regină a frumuseţii, Emma Coronel, care deţine dublă cetăţenie americană şi mexicană, şi-a recunoscut vinovăţia la trei capete de acuzare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel