Scandal după examenul de director la spitalul Militar Central

La spitalul Militar Central se întâmplă lucruri care sunt de contestat. Concursul organizat pentru conducerea instituției medicale s-a lăsat cu plângeri penale și contestații.

Foarte des, conducerea Spitalului Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila” este schimbată după placul fiecărui ministru al Apărării, scrie Expres Magazin.

În cadrul acestei instituții a fost înființat “Serviciul de asistență medicală spitalicească pentru misiuni operative”. Astfel, s-a asigurat asistență medicală pentru Președintele României, Președintele Senatului, Președintele Camerei Deputaților și pentru Prim-ministrul Guvernului României. Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central (SUUMC) „Dr. Carol Davila“ a primit din partea președintelui Traian Băsescu Ordinul Meritul Sanitar în grad de Mare Ofiter.

Directorii se schimbă cu o rapiditate extremă

Colonelul medic Florentina Ioniţă, şef secţie Gastroenterologie, a preluat, în această lună, conducerea Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central, notează sursa citată, ocazie cu care ministrul Apărării Naţionale a asigurat noua conducere că programele de modernizare şi lista de priorităţi vor fi în continuare în atenţia sa.

Există o problemă gravă în urma obținerii acestei funcții. Colonel doctor Laurențiu Ene acuză nereguli privind organizarea și desfășurarea concursului, acesta fiind cel care a ieșit pe locul al doilea.

Expres Magazin a prezentat acuzațiile aduse de Laurențiu Ene:

"- Unele dintre elementele anunțului privind organizarea concursului pentru ocuparea funcției de comandat , director general, al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central Dr. Carol Davila, postat pe pagina de internet a spitalului sunt neconforme atât prevederilor Anexei nr.1 la Ordinul ministrului apărării naționale nr. M.129/2009, cu modificările și completările ulterioare cât și “Regulilor…” înregistrate cu anexă la nr.A7251 din 18.12.2013.

- “Regulile…” înregistrate ca anexă la nr. A7251 din 18.12.2013 și înmânate tuturor candidaților nu conțin modalități de contestare a rezultatului final al concursului .

- Cu toate că pe parcursul desfășurării concursului m-am adresat în repetate rânduri către diferite foruri aducând în discuție faptul că domnul General de brigade prof.dr.Mischianu Dan Liviu Dorel se află din punct de vedere etic, moral și deontologic în conflict de interese și incompatibilitate față de propria-mi persoană cât și de ceilalți candidați, nu au fost luate măsurile necesare să fie schimbat din cadrul comisiei de concurs.

De asemenea , prin contestații repetate am formulat mai multe inadvertențe ,/incidente apărute pe timpul desfășurării concursului, răspunsurile formulate la acestea de diferite foruri/persoane cu funcții de răspundere fiind în mod systematic de negare sau încercare de diminuare a importanței acestora în rezultatul final al concursului.

- Din perspectiva celor supuse atenției prin prezentarea contestației, vă adresez rugămintea de a analiza toate aspectele mai sus relatate și de a vă pronunța în acest sensul anulării în întregul său a concursului pentru ocuparea funcției de commandant , director general, al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central Dr. Carol Davila.

- Solicitări similare prezentei au fost înmânate și președintelui Comisiei de concurs precum și șefului Direcției Medicale.

- Prezenta contestație se constituie și are valoare juridică de plângere penală prealabilă", arată sursa menționată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel