Scandal diplomatic la Adunarea ONU: Delegația Rusiei a părăsit sala

saakashvili onu
saakashvili onu

Delegația Rusiei la Adunarea Generală a Națiunilor Unite a părăsit sala în timpul discursului președintelui Georgiei, Mickhail Saakashvili, găsind cuvintele acestuia drept ”rusofobe și anti-ortodoxe”.

Purtătorul de cuvânt al MAE rus, Alexander Lukashevich, a anunțat plecarea reprezentanților Rusiei. Aceasta a avut loc atunci când Saakashvili a început să critice Rusia pentru politica sa din fostele state sovietice. ”Federația Rusă nu are niciun interes să fie înconjurată de state stabile. Țări vecine în convulsii continue, asta vrea Kremlinul”, a spus președintele Georgiei, citat de Russia Today.

El a adăugat că ”un imperiu vechi încearcă să ceară granițe de mult dispărute.Și granițe nu este un cuvânt chiar potrivit, din moment ce imperiul - fie el Imperiul Rus, URSS, Federația Rusă sau Uniunea Euroasiatică - nu a avut niciodată granițe. El a avut doar margini”.

Trimisul Rusiei la Adunarea Generală a ONU a desființat discursul liderului de la Tbilisi. ”De data asta nu am asistat nici măcar la o declarație, ci la un delir nu doar anti-Rusia ci și anti-ortodox prin natura sa”, a spus reprezentantul Moscovei. ”Din fericire pentru cetățenii Georgiei, cariera politică a acestui om, a cărui stare mentală necesită o evaluare profesională corespunzătoare, se va sfârși curând”.

Tensiunile ruso-georgiene din prezent sunt urmări ale conflictului de 5 zile din 2008, atunci când Rusia a intervenit militar în cazul provinciilor separatiste Abhazia si Osettia de Sud, a căror independență a fost recunoscută ulterior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel