SCANDAL de STAT în Franța, din cauza LENTORII vaccinării anti-COVID

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Un celebru politician din Franța a denunțat un scandal de stat din cauza vaccinului anti coronavirus. 

Preşedintele regiunii franceze Grand Est, unde situaţia pandemiei cu noul coronavirus este deosebit de alarmantă, a denunţat luni un "scandal de stat", în legătură cu lentoarea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 din Franţa, relatează AFP, scrie Agerpres. 

"Se continuă politicile care şi-au demonstrat eşecul: măştile, testele, astăzi - vaccinarea", a spus Jean Rottner (LR, Les Republicains, dreapta) pe canalul public France 2, referindu-se la strategia guvernamentală în materie de vaccinare.

Acuzații aduse politicianului francez



Politicianul francez a acuzat "o formă de lipsă de pregătire, de iresponsabilitate", apreciind, în faţa suspiciunilor unora dintre concetăţenii săi faţă de vaccinare, că francezii "au un guvern care a făcut o vreme elogiul lentorii şi deodată a trecut pe hiperacceleraţie".

Jean Rottner, care este de pregătire medic şi şi-a făcut auzită vocea de la debutul pandemiei, a pledat ca "lucrurile să se accelereze" şi să fie "extrem de transparente" pentru francezi, adăugând că cere "oficial" ca administraţiile locale să poată comanda singure vaccinurile necesare după epuizarea stocurilor europene şi să li se permită "tuturor profesioniştilor din sănătate să se vaccineze".

"E o bătaie de joc. Astăzi e mai complicat să te vaccinezi decât să-ţi cumperi o maşină", a declarat politicianul francez, subliniind că vrea "mai puţini morţi şi mai puţini oameni care suferă".

"Francezii au nevoie de claritate, de mesaje sigure, de un guvern care ştie unde merge, şi nu dă această impresie", a insistat preşedintele regiunii Grand Est (nord-est).

Cifre alarmante în Franța 



În faţa cifrelor epidemiologice alarmante raportate mai ales în estul Franţei, de sâmbătă în 15 departamente franceze s-au înăsprit restricţiile anticoronavirus, circa şase milioane de francezi nemaiputând, între altele, să iasă din case după ora locală 18:00 decât în anumite situaţii.

Guvernul francez a fost intens criticat pentru lentoarea campaniei de vaccinare, în special comparativ cu Germania învecinată. La 1 ianuarie, în Franţa doar 516 persoane se vaccinaseră anti-COVID-19, potrivit cifrelor Ministerului Sănătăţii.

Bruno Megarbane, şeful serviciului de reanimare şi toxicologie de la spitalul Lariboisiere din Paris, a afirmat duminică pe postul BFMTV că, în ritmul actual, "vaccinarea se va încheia în 3000 de ani". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel