SCANDAL DE CORUPȚIE la nivel înalt. Un fost director este condamnat la închisoare

Fostul șef al Asociației Internaționale a Federațiilor de Atletism, Lamine Diack, întâmpină probleme grave cauzate de faptele de corupție în care este implicat.

Lamine Diack, fostul șef al Asociației Internaționale a Federațiilor de Atletism, a fost închis după ce a fost găsit vinovat de corupție. Senegalezul, în vârstă de 87 de ani, s-a confruntat cu acuzații de corupție și spălare de bani legate de scandalul dopajului din Rusia.

Probleme la Jocurile Olimpice din 2012

Diack a fost condamnat pentru acceptarea de mită de la sportivi suspectați de dopaj, pentru a acoperi rezultatele testelor și pentru a le permite să participe, inclusiv la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012. Acesta a fost condamnat la patru ani de închisoare, doi dintre aceștia fiind cu suspendare.

Lamine Diack consideră că e nevinovat

Avocații lui Diack au spus că va face apel împotriva hotărârii, pe care o numesc „nedreaptă și inumană”. Acesta a primit și o amendă de 500.000 de euro, cazul fiind investigat de autoritățile franceze timp de patru ani. Potrivit informațiilor, acesta a primit 3 milioane de euro pentru a acoperi înșelăciunea. Judecătorul a declarat că acțiunile sale „au subminat valorile atletismului și luptei împotriva dopajului”, conform BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel