Inspectorii sanitari nu se supun regulilor. PETIȚIE de nesubordonare

Sute de inspectori sanitari au semnat un document prin care se opun trecerii în subordinea șefilor numiți politic în județe.

Informația a fost publicată de jurnalistul Cătălin Tolontan pe tolo.ro. Deși există zvonul că ministrul Sănătății Florian Bodog i-a amenințat pe „nesupuși”, acesta îl neagă cu desăvârșire: „Știu de document, dar n-am amenințat pe nimeni!”.

Jurnalistul vehiculează ideea că în spatele mobilizării inspectorilor sanitari stă de fapt PSD-ul, „credincios ideii că politica în sănătate a lui Vlad Voiculescu a fost una greșită”. Mișcarea e parte a balansului democratic normal, mai punctează Tolontan.

„Șefii județeni vor ca inspecțiile din spitale și toate celelalte inspecții să revină la dispoziția lor, pentru că, susțin ei, „așa vor fi mai eficiente”. Ministrul Bodog crede același lucru.

Până aici suntem în domeniul înfruntării a două idei diferite.

Asta au crezut și inspectorii sanitari din teritoriu.

”Inițial, colegii noștri din câteva județe au întocmit un punct de vedere, în care au explicat de ce măsura pe care și-o dorește ministrul va avea consecințe negative asupra sănătății publice și siguranței pacientului din spitale. Sute de oameni s-au adăugat inițiativei”, povestește  un om din Inspecția Sanitară.

”Printre argumentele celor care au întocmit documentul: nu poți pune în mâna aceluiași om, directorul județean DSP, să și autorizeze unităților sanitare și să le și controleze!”, mai scrie Tolontan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel