Scandal cu biserica și primăria. ”Are obligația de a legaliza clădirea”

Reprezentanții Millennium Building Development (MBD), dezvoltatorul clădirii Cathedral Plaza din strada General Berthlot din Bucureşti, consideră că Primăria Capitalei, care a aprobat și autorizat proiectul clădirii, are obligația să legalizeze construcțiea. Reacția vine după ce Arhiepiscopul romano-catolic de Bucureşti, Ioan Robu, a susţinut că autorităţile locale evită să pună în aplicare decizia de demolare a construcţiei aflate lângă Catedrala Sfântul Iosif. 

”Municipiul Bucureşti şi Primăria Capitalei au autorizat şi aprobat acest proiect imobiliar începând cu anul 2000 prin mai multe acte administrative normative şi individuale, iar Curtea de Apel Ploieşti a decis asupra legalităţii actelor, autorizaţiei şi continuarea lucrărilor. Aşa există astăzi Cathedral Plaza în oraş, ceea ce face din proprietarul Millennium un constructor de bună credinţă. Astfel, Millennium va avea dreptul să solicite tuturor celor care împiedică astăzi folosirea proprietăţii legal dobândite acoperirea daunelor suferite”, precizează dezvoltatorul. 

Hotărârea prezentată de ARCB drept titlu pentru demolare ar fi în realitate o soluţie dispusă la şase luni după ce proprietarul, Millennium Building Development, a iniţiat această acţiune legală de regularizare. Sursa citată susţine că soluţia a fost pronunţată de o instanţă căreia nu i-a adus la cunoştinţă cererea de regularizare şi în cadrul unui proces în care MBD nu a fost parte chemată în judecată şi nu s-a putut apăra, iar clădirea Milenium se afla în teren privat, şi nu în teren public.

[citeste si]

Millennium Building Development subliniază: ”Din punctul nostru de vedere, PMB are obligaţia de a legaliza clădirea, în acest sens fiind depuse 19 expertize realizate de universităţi şi experţi din care reiese cu claritate: legalitatea actelor, calitatea construcţiei, protejarea monumentului, imposibilitatea de a dărâma clădirea fără afectarea monumentului, costul demolării estimat la circa 70 de milioane de euro, sumă care ar trebui suportată de Primăria Municipiului Bucureşti în cazul absurd al demolării”. 

Arhiepiscopul romano-catolic de Bucureşti, Ioan Robu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă organizată la Cluj-Napoca, că este de părere că autorităţile din Capitală evită să pună în aplicare decizia de demolare a Cathedral Plaza. Întrebat care este situaţia actuală în cazul clădirii Cathedral Plaza, monseniorul Robu a subliniat că există o hotărâre definitivă de demolare, dar că aceasta nu este pusă în aplicare.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy