SCANDAL în CSM. O judecătoare a DEMISIONAT. Cine o schimbă pe Hăineală

Un scandal a izbucnit în Consiliul Superior al Magistraturii. O judecătoare și-a dat demisia cu doar câteva ore înainte de schimbarea conducerii CSM

haineala

Alegerile pentru conducerea CSM de la acest început de an a produs indignare în Uniunea Națională a Judecătorilor din România, care au solicitat, luni, ministrului Justiției, Robert Cazanciuc, să elaboreze un proiect de lege în care să fie prevăzute modalități eficiente de tragere la răspundere a membrilor CSM. UNJR acuză lipsa de respect și răspundere a membrilor CSM față de corpul magistraților, scrie Lumea Justiției.

Mai mult, luni dimineață, judecătoarea Gabriela Baltag a demisionat din CSM. Judecătoarea și-a motivat decizia astfel: "înțeleg să formulez această solicitare pentru a permite derularea fără niciun impediment și validarea cât mai repede a interimatului în vederea desfășurării corespunzătoare a activității Secției pentru judecători, secție care trebuie să garanteze corpului de magistrați o reprezentativitate totală și în perioada imediat următoare, până la finalizarea alegerilor pentru un nou membru în CSM, reprezentant al tribunalelor”.

Tot luni dimineață, cu doar câteva ore înainte de vot, programat la ora 13:00, CSM a publicat și proiectele candidaților Adrian Bordea (candidat pentru șefia CSM), George Muscalu și Bogdan Gabor (candidați pentru vicepreședinția CSM).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel