Scandal corupție Fillon. Sarkozy, implicat în alegeri

Nicolas Sarkozy
Nicolas Sarkozy

Apropiați ai fostului șef de stat francez Nicolas Sarkozy i-au cerut luni lui François Fillon, candidatul dreptei în alegerile prezidențiale, a cărui campanie este serios fragilizată de scandalul angajării fictive a soției sale ca asistent parlamentar, să-și "aleagă un succesor", transmite AFP, preluat de Agerpres.

"Linia politică a lui Fillon este cea bună, dar pentru că acesta din urmă nu mai poate să asigure unitatea familiei politice a dreptei și centrului, îi cerem să-și asume responsabilitatea și să-și aleagă el însuși un succesor", au explicat apropiați ai lui Nicolas Sarkozy, la finalul unei discuții cu fostul șef de stat.

Anterior în cursul zilei, fostul prim-ministru Alain Juppé, învins de Fillon în alegerile primare ale dreptei și presat de o parte a taberei sale să-i ia locul, a anunțat că nu va fi 'candidat la președinția Franței', explicând că pentru el "este prea târziu".

"Sarkozy a exclus, la rândul lui, foarte clar posibilitatea de a fi el însuși candidat", a precizat una din surse.

"Poziția lui Sarkozy este foarte clară: nu înfigem pumnalul în spatele lui Fillon, vrem unitatea familiei politice a dreptei și centrului, dorim ca proiectul lui Fillon să fie cel care să rămână al nostru", a afirmat unul din apropiații fostului președinte.

Conform celui mai recent sondaj, François Fillon ar fi eliminat din cursa prezidențială din primul tur, prevăzut pentru 23 aprilie, fiind devansat de lidera de extremă-dreapta Marine Le Pen și de centristul Emmanuel Macron.

Fillon pare însă decis să rămână pe poziții, cu convingerea că proiectul său este "singurul care poate permite redresarea pe plan național" și cu sprijinul simpatizanților, dintre care zeci de mii s-au mobilizat duminică la Paris în favoarea sa.

Cu mai puțin de 50 de zile înainte de alegerile prezidențiale, François Fillon, considerat inițial favoritul alegerilor prezidențiale, este contestat inclusiv de propria sa tabără, partidul Republicanii, după ce în urma unor informații apărute în presă s-a declanșat scandalul cunoscut sub numele de "Penelopegate", legat de locuri de muncă fictive ale soției candidatului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel