Scandal completuri. Tarcea se apără la CCR: Vă tratez cu respect. Nu vreau să îmi bat joc

Cristina Tarcea
Cristina Tarcea

Cristina Tarcea a făcut mai multe declaraţii în apărarea sa, la CCR, în în ceea ce privește faptul că nu a fost pusă în aplicare decizia referitoare la completurile de cinci magistraţi.

"Nu văd niciun argument pentru care premierul, în calitate de reprezentant al Guvernului, nu îşi poate delega atribuţiile constituţionale. Preşedintele Camerei Deputaţilor poate face o asemenea delegare. Prin acea decizie, aţi spus că printre atributlele care nu pot fi alegate de premier sunt şi cele de sesizare a CCR pe un conflict juridic de natură constituţională. Aceste atribuţii le are şi preşedintele Camerei Deputaţilor.

Ştiţi că niciodată nu mă prezint în faţa dumneavoastră atunci când nu am argumente, chiar dacă nu intodeauna argumentele mele sunt îmbrăţişate de dumneavoastră. Dar pentru că vă tratez cu respect şi nu vreau să îmi bat joc de problemele de drept cu care suntem investiţi, m-am dus în timp la momentul revizuirii Constituţiei şi sunt în măsură să vă citesc din stenogramele consemnate la momentul dezbaterii.

Am constat că, în ceea ce priveşte sesizarea CCR pe un conflict juridic de natură constituţională, iniţial această atribuţie era conferită doar preşedintelui României, în temeiul articolului 80 din Constituție, ca un moderator şi mediator între puterile statului. Discuţiile au fost foarte frumoase şi ample. Ulterior, s-a mers pe ideea că aceste atribuţii pot fi conferite preşedintelui Camerei Deputaţilor şi preşedintelui Senatului ca fiind singurii care pot substitui preşedintele, în ipoteza în care acesta se aflaă în imposibilitate constituțională de exercitare a prerogativelor. Aceasta a fost premisa avută în vedere de legiuitorul constitual, în momentul în care a modificat articolul 146", a declarat Cristina Tarcea.

Vezi și: Cristina Tarcea riscă revocarea și excluderea din magistratură

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel