Scafandrul-erou de la Corbu, decorat post-mortem

Mihai Fifor / foto: MApN
Mihai Fifor / foto: MApN

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, anunţă că a semnat ordinul prin care l-a avansat post-mortem la gradul de sublocotenent pe caporalul clasa a III-a Petru Cosma, dispărut duminică în zona plajei Corbu din judeţul Constanţa.

Mihai Fifor a declarat că spiritul de sacrificiu al caporalului trebuia apreciat. "Am semnat astăzi Ordinul prin care l-am avansat post-mortem la gradul de sublocotenent, ca urmare a spiritului civic şi de sacrificiu ieşite din comun, a curajului şi respectului pentru semeni, manifestate în încercarea de salvare a unui copil, din păcate, cu preţul vieţii sale. Sublocotenentul Petru Cosma este un erou al Armatei României şi îl vom preţui astfel mereu", a scris Fifor, miercuri, pe Facebook.

Avea doar 47 de ani

El a transmis condoleanţe familiei militarului. Parchetul militar a anunţat că va cerceta împrejurările în care a murit militarul dispărut duminică, în zona plajei Corbu, judeţul Constanţa, şi identificat miercuri, după ce trupul neînsufleţit al acestuia a fost adus de valuri pe plaja din dreptul localităţii Vadu, la nord de Capul Midia. Caporalul clasa a III-a Petru Cosma făcea parte dintr-un detaşament al Batalionului 55 Apărare Antiaeriană Someş din Dej, dislocat în perioada 4 - 15 iunie la Centrul Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia, pentru activităţi de instruire cu trageri de luptă. Petru Cosma avea 47 de ani, era angajat al MApN din anul 1997 şi a participat la două misiuni în teatrele de operaţii (în anul 2003 în Afganistan şi în 2006 în Irak). Era căsătorit şi avea doi copii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel