Scădere facturi la energia electrică. Anunţul ANRE

ANRE a comunicat condiţiile în care ar putea scădea factura la electricitate.

Factura la energia electrică s-ar putea reduce dacă ANRE va primi datele de la Consiliul Concurenţei privind impactul pe care l-a avut asupra consumatorilor cartelul contoarelor, fără a aştepta soluţionarea cazului în instanţă, a declarat, miercuri, Zoltan Nagy-Bege, vicepreşedintele agenţiei.

"Soluţia, din punctul nostru de vedere, este una simplă: în momentul în care un distribuitor face o cheltuială nejustificată, aceste cheltuieli trebuie reduse, trebuie scoase din cheltuielile acceptate în tarifele reglementate. În cazul concret, noi nu am primit decizia Consiliului Concurenţei şi nu avem date concrete despre ce achiziţii este vorba, care sunt concret distribuţiile la care aceste achiziţii s-au făcut, despre ce perioadă vorbim, despre ce sumă vorbim, cu cât s-a umflat factura sau cheltuielile acestor distribuitori.

În momentul când vom primi toate aceste informaţii de la Consiliul Concurenţei, la noi calculele sunt simple. Reducem cheltuielile acceptate de ANRE cu sumele cu care s-au umflat facturile prin acele achiziţii, tariful de distribuţie se reduce şi în consecinţă şi preţul final al energiei", a arătat vicepreşedintele ANRE. 

[citeste si]

Calculele vor fi făcute până la 1 iulie


Acesta a precizat că nu crede că toate aceste calcule vor fi făcute până la 1 iulie, când, de regulă, se ajustează tarifele reglementate. 

În urmă cu o săptămână, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, a declarat că va recomanda ANRE scăderea tarifelor la electricitate, după ce o investigaţie a Consiliului a relevat faptul că mai multe companii din energie s-au înţeles între ele, cauzând prejudicii consumatorilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel