Scandalos! Hăineală i-a decontat transportul, chiria și diurna lui Danileț, deși era revocat. A primit și salariu. Ce spune Toni Neacșu

Fostul membru al CSM Toni Neacșu este acuzat într-un dosar că, pe baza unor documente false, a primit venituri salariale, deși ar fi lipsit nemotivat. În dosar a dat declarație și Cristi Danileț, care ar fi știut de practicile fostului său prieten. Lumea Justiției a făcut însă o descoperire de-a dreptul scandaloasă: Oana Schmidt Hăineală i-a decontat lui Cristi Vasilică Danileț transportul, chiria și diurna în cele trei luni în care a fost revocat din CSM. Mai mult, judecătorul a primit și salariu. 

Cristi Danileț a fost întrebat, la începutul anului, în fața Curții Supreme, în timpul audierii în calitate de martor în dosarul lui Toni Neacșu, dacă i s-a decontat transportul dus-întors București-Cluj-Napoca. A înghețat! Însă, la cererea procurorului DNA, judecătorii au respins întrebarea.

Existau suspiciuni că lui Danileț, revocat din CSM, după ce 1.200 de judecători și-au exprimat voința, i-a fost decontat transportul, însă nu existau dovezi exacte, ci doar suspiciuni. La două săptămâni de când a avut loc evenimentul din sala de judecată, CSM a făcut publice, la cererea LuJu.ro, informațiile cu privire la banii obținuți de la CSM de Danileț, din perioada în care a fost revocat.

Potrivit răspunsului trimis de CSM în cele trei luni în care a fost revocat, Cristi Danileț a avut salariu și i-a fost decontat atât transportul, cât și chiria și diurna.

Ce sume a încasat Danileț, deși era revocat

Sumele nu sunt deloc de neglijjat! Danileț a primit suma de 5.205,18 lei pentru decontarea drumului dus-întors, pe ruta București-Cluj-Napoca.

În răspunsul dat de CSM se mai precizează că Danileț a beneficiat: "de salariu stabilit conform reglementărilor legale în vigoare și de decontarea chiriei pentru locuința din București în suma de 600 euro lunar". La această sumă, de 1.800 de euro doar pentru chirie se adaugă și diurna de 2% din salariu, însă… ce salariu, dacă Danileț nu a lucrat în CSM.

Cum s-au făcut decontările și ce riscă Hăineală și Danileț

Pentru sumele decontate, Danileț ar fi trebuit să dacă cereri și să completeze foi colective de prezență, să semneze condica. Bineînțeles, toate acestea ar fi putut fi făcute în calitate de membru.

Potrivit sursei citate, specialiștii în drept consideră că în acest caz vorbim despre o încălcare gravă a legii, o abatere de la prevederile legale a președintei CSM de la acea vreme, dacă se dovedește că procuroarea Hăineală a semnat documentele necesare pentru ca Danileț să primească deconturile.

Cristi Vasilică Danileț ar putea fi cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu, dar și pentru infracțiune de fals în înscrisuri. Lumea Justiției a sesizat Parchetul General, DNA și Curtea de Conturi.

Cum a reacționat Toni Neacșu

Toni Neacșu a scris următorul mesaj pe pagina de socializare:

El a revenit cu un comentariu de clarificare, făcând trimitere către Luju.ro: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel