Savatie Baștovoi cere transformarea Clubului Colectiv în paraclis

Părintele Savatie Baștovoi a lansat o petiție prin care cere transformarea Clubului Colectiv în paraclis.

Iată ce scrie părintele în petiția pe care a lansat-o:

Petiție pentru transformarea Colectiv-ului în paraclis

Luând aminte la zecile de mii de voci care au chemat la rugăciune pentru sufletele celor morți la Colectiv, luând în considerație efortul unanim al televiziunilor și presei de a transforma spațiul nesfințit al clubului Colectiv într-un loc de rugăciune, ar fi corect ca în acel loc rugăciunea să nu înceteze niciodată, mai ales că primim în continuare înștiințări despre noi morți în urma tragicului incident.

Considerăm că în România există măcar un singur om care să se simtă bine într-un club în care au murit atâția oameni. Nu cred că este cineva care va accepta să danseze pe morți, să se veselească acolo unde frații lui au murit.

[citeste si]

Românii au obiceiul de a pune o cruce, de a înalța o troiță pe locul accidentelor rutiere și de orice fel. Astfel ei păstrează legătura cu cei plecați dintre noi.

Clubul colectiv trebuie să devină un loc de reculegere și rugăciune, un loc de pomenire a tuturor celor care și-au pierdut viața într-un mod atât de tragic. În acest sens trebuie depuse toate eforturile pentru ridicarea pe acel loc a unui paraclis. Credem că atât Patriarhia Română, cât și primăria sectorului vor face tot ce depinde de fiecare pentru a realiza acest proiect caritabil și profund uman.

Patriarhia ar putea cumpăra acel loc. Dar ar fi un gest frumos din partea patronului să-l doneze...

Biserica nu are zile de doliu declarate oficial, Biserica se roagă neîncetat pentru sufletele celor adormiți, pentru cei răniți, pentru bolnavi, pentru întreaga lume.

Gestul profetic al miilor de tineri care s-au rugat la Colectiv, transformând, prind dragostea lor, strada într-un loc de rugăciune, trebuie să se materializeze.

Având în vedere rezonanța internațională a cazului, paraclisul de la Colectiv ar putea deveni un loc de pelerinaj pentru rockerii din întreaga lume.

Dacă sunteți de acord cu propunerea lui Savatie Baștovoi, puteți semna petiția AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel