Satu Mare: Un copil de un an a murit din cauza gripei AH1N1

Un copil de un an şi două luni din judeţul Satu Mare a murit la o clinică din Cluj infectat cu AH1N1 iar un bărbat de 36 de ani se află internat la secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean (SJ) Satu Mare.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare, Aracs Szigetti Anna Maria, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că fetiţa de doar un an şi două luni a fost internată în 12 ianuarie la SJ cu peritonită generalizată cauzată de un apendice perforat şi a fost supusă unei intervenţii chirurgicale. După operaţie micuţa nu a mai avut probleme la intestine dar au apărut complicaţii respiratorii, a fost transferată la terapie intensivă iar în 16 ianuarie a fost transferată la Clinica de Chirurgie Plastică din Cluj Napoca. Aici, în 21 ianuarie i s-au recoltat probe biologice dar în 23 copilul a decedat. Rezultatele probelor de la Institutul Cantacuzino au apărut în 25 ianuarie şi au arătat că avea gripă nouă.

Reprezentanţii DSP Satu Mare au luat legătura cu toate persoanele care au intrat în legătură cu copilul, însă niciuna nu prezintă simptomatologie. Familia a declarat că fetiţa nu a ieşit din judeţ şi nici nu a fost vizitată de persoane străine, astfel că nu se ştie de unde a contactat virusul.

Purtătorul de cuvânt al SJ Satu Mare, Constantin Demian, a anunţat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că un alt pacient care se află internat la terapie intensivă are virusul AH1N1.

Bărbatul de 36 de ani a contactat virusul în Germania şi a intrat în ţară prin Timişoara. Pacientul este conştient şi este izolat.

sursa: Agerpres

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel