Satu Mare: Peste 20 de persoane din Solduba, în audienţe la şeful IPJ, în urma numărului mare de furturi

Peste 20 de persoane din localitatea sătmăreană Solduba au fost, marţi, în audienţe la şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare, Sorin Stan, reclamând probleme de ordine şi siguranţă, după ce în ultima vreme au fost înregistrate o serie de furturi din locuinţe, scrie Agerpres. 

Oamenii s-au mobilizat online şi au cerut audienţe la şeful IPJ, Sorin Stan, reclamând că în zece zile au avut loc nouă spargeri. IPJ Satu Mare a transmis, printr-un comunicat de presă, că au fost înregistrate oficial cinci furturi şi două tentative.

"În această dimineaţă, au fost primiţi în audienţă de către şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare peste 20 de cetăţeni din localitatea Solduba. Aceştia au venit să aducă la cunoştinţa conducerii problemele cu care se confruntă în comună. Probleme care ţin de ordinea şi siguranţa din localitate, precum şi cele care ţin de organizarea la nivelul comunităţii care nu intră în competenţa poliţiei. Au fost asiguraţi de faptul că se vor lua toate măsurile necesare pentru a stopa acest fenomen. La începutul acestei luni au fost înregistrate 5 infracţiuni de furt şi 2 de tentative la furt calificat, comise pe raza localităţii Solduba, în toate cauzele fiind identificaţi posibilii autorii, de către poliţişti. Astfel, în cursul zilei de ieri au fost reţinuţi de poliţişti trei dintre tinerii bănuiţi de comiterea infracţiunilor de furt", precizează IPJ Satu Mare.

Cele trei persoane sunt tineri cu vârstele de 17, 21, respectiv 26 de ani, prinşi de către poliţiştii din Gherţa Mică, fiind bănuiţi că în luna aprilie ar fi sustras mai multe bunuri din locuinţa unei persoane din localitatea Certeze.

"Prejudiciul cauzat a fost recuperat în proporţie de 40%. În cauză cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare", mai precizează IPJ Satu Mare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel