Satu Mare: Infiltraţiile sub digul de lângă râul Tur, stopate cu 500 de saci de nisip

Eduard Pascu / 23 mai 2019 / 16:16 Salveaza PDF Comentarii

Infiltraţiile depistate joi la subtraversarea digului de lângă râul Tur, în zona localităţii Adrian, din judeţul Satu Mare, au fost stopate de către specialişti prin folosirea a 500 de saci de nisip, informează un comunicat al Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa.

"Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa informează populaţia că au fost stopate infiltraţiile la subtraversarea digului de pe malul stâng al râului Tur, în zona localităţii Adrian, din judeţul Satu Mare. Intervenţia a fost executată în condiţii dificile, în mare parte din barcă şi de pe o punte improvizată de către echipele SGA Satu Mare şi SVSU Livada. Pentru izolarea zonei unde s-au produs infiltraţiile au fost folosiţi 500 de saci cu nisip", precizează sursa citată.

La faţa locului au intervenit zece angajaţi ai SGA Satu Mare şi personal SVSU Livada cu un buldoexcavator, două autoutilitare, saci cu nisip şi folie polietilenă.

Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu pentru râul Tur. În intervalul 23.05.2019 ora 1:00 - 24.05.2019 ora 24:00 pe râurile din bazinele hidrografice Tur - sector aval Acumularea Călineşti Oaş şi Crasna - curs inferior, se pot produce fenomenele hidrologice periculoase.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24