Satu Mare: Bărbaţi prinşi în timp ce încercau să mituiască poliţişti din vama Halmeu

Doi bărbaţi au fost prins în flagrant de către ofiţeri anticorupţie în timp ce încercau să mituiască doi poliţişti de frontieră din vama Halmeu care au depistat că unul dintre ei avea un permis de conducere falsificat, informează, luni, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, un bărbat cu dublă cetăţenie bulgară şi macedoneană s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, conducând un autoturism înmatriculat în Macedonia, fiind însoţit în calitate de pasager de un cetăţean sârb. El a prezentat la controlul de frontieră, pe lângă documentul de călătorie, un permis de conducere emis de autorităţile din Bulgaria. Având suspiciuni asupra autenticităţii documentului în cauză, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au stabilit că permisul de conducere prezentat pentru control nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals, citează Agerpres.

"Urmare a constatării agentului de poliţie de frontieră cu privire la săvârşirea infracţiunilor de uz de fals şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, atât conducătorul auto, cât şi pasagerul, au promis agentului, iniţial, suma de 500 euro iar, ulterior, suma de 1.000 euro, pentru ca acesta să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu, în sensul de a nu constata infracţiunile anterior menţionate şi a le permite continuarea călătoriei. Oferta a fost refuzată categoric de poliţistul de frontieră, care a informat conducerea S.P.F. Halmeu, fiind formulată sesizare la Serviciul Judeţean Anticorupţie Satu Mare", precizează sursa citată.

A fost constituită o echipă de ofiţeri anticorupţie, coordonată de procuror, fiind organizat şi un flagrant.

"S-a realizat prinderea în flagrant a cetăţeanului străin, în timp ce oferea la doi poliţişti de frontieră din cadrul sectorului suma de 200 euro, pentru ca aceştia să nu-şi îndeplinească atribuţiunile de serviciu. Ulterior, conducătorul autoturismului şi pasagerul au fost conduşi la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, procurorul de caz dispunând faţă de aceştia punerea în mişcare a acţiunii penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de dare de mită, uz de fals şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere", se mai arată în comunicat.

Cercetările continuă cu cei doi în stare de libertate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel