Satu Mare. Apă și canalizare, de 250 milioane euro

Foto: ph-online.ro
Foto: ph-online.ro

Societatea de apă canal din judeţul Satu Mare, Apaserv SA, pregăteşte un proiect pentru extinderea reţelelor cu peste 1000 de km, valoarea totală a acestuia ridicându-se la aproape 250 de milioane de euro, a declarat directorul economic al companiei, Darius Bor.

Potrivit acestuia 'Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Satu Mare/Regiunea de Nord-Vest, în perioada 2014-2020' se află în faza studiului de fezabilitate, urmând să fie supus aprobării consiliilor locale de pe raza localităţilor implicate. Proiectul prevede extinderea reţelei de apă potabilă cu 435 de km şi a celei de canalizare cu 580 de km, fiind în total 1.015 km de reţele noi.

16 stații de tratare a apei

De asemenea, vor fi construite 16 staţi de tratare a apei, 17 rezervoare de înmagazinare, 23 de staţii de pompare, 308 cămine de pompare a apei uzate şi cinci staţii de epurare. În proiect sunt cuprinse localităţile care au peste 2.000 de locuitori şi nu au reţele de apă-canal sau unde acestea trebuie înlocuite. Valoarea totală a proiectului este de 248 milioane lei, cu TVA inclus, finanţarea urmând să fie asigurată din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare. Astfel, contribuţia autorităţilor locale ar urma să fie de 2% din valoarea întregului proiect. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel